Windows Doctor 2.0 – karbantartás

Ha nem akarjuk az oprendszerünket két hetente újra telepíteni, akkor karban kell tartanunk. Erre van egy nagyon jó program, olyan szinten kitakarítja a Windowst, hogy utána rá sem fogunk ismerni. Érdemes a progit már akkor használni, mikor még friss a Windowsunk, mert közvetlenül telepítés után is tele van mindenféle felesleges és rossz alkalmazással, bejegyzéssel.

A Windows Doctor mindenféle Windows-al kompatibilis, (7, Vista, XP, 32 és 64 bit egyaránt) Érdemes használni, sokat spórolhatunk, ha nem szakemberre bízzuk a gépünk karbantartását. A program kitörli az ideiglenes fájlokat az internetről begyűjtött hulladékokat, megtakarítja a rendszerleíró adatbázist, egyszerű és nagyszerű. Használata erősen javasolt!
A program letölthető innen: Windows Doctor 2.0
Telepítés után elindítjuk a programot, és ha módunkban áll, akkor regisztráljuk azt, mert különben csak korlátozott ideig fogjuk tudni használni.

Szóval a program fut, az első ablak ami bejön, az a SYSTEM SECURITY. Ennél a fülnél a SCAN gombra kell kattintanunk, és a program átnéz minden olyan alkalmazást, ami a rendszer indításakor betöltődik.

Ha végig futott az ellenőrzés, kattintunk a Next gombra, és a következőt fogjuk látni:

 

A program osztályozza a találatokat veszélyességi szint szerint. Minél több csillagot kap egy program, annál veszélyesebb, a 2 csillag az nem gond, de persze nézzük át, hogy mik azok amik indulnak a rendszerrel, és amire nincs szükség (toolbar-ok, help pluginok stb…), azokhoz rakjunk egy pipát, ha bármi mellett kettőnél több csillag van, azokat feltétlen jelöljük ki, aztán kattintsunk a REPAIR gombra. A progi elvégzi a takarítást, aztán kattintsunk a FINISH fülre és készen vagyunk.
REGISTRY CLEANUP – a rendszerleíró adatbázis tisztítása
Itt mindössze annyi dolgunk van, hogy rákattintsunk a SCAN gombra, a program átnézi a rendszerleíró adatbázis bejegyzéseit, és ha valami hibát talál, azt kiírja. Miután végzett az ellenőrzéssel, nyugodtan hagyhatjuk minden bejegyzésnél a pipát, és CLEAN gombra kattintunk.

Miután kattintottunk a CLEAN gombra, a progi kitakarítja a rossz bejegyzéseket, aztán mehetünk a következő fülre.
PRIVACY CLEANUP – Személyes fájlok takarítása
Ez a fülecske azt a célt szolgálja, hogy a merevlemezen lévő hulladékot kitakarítsa. Ezt külön külön is megteheted a temp mappák kiürítésével, meg a lomtár kiürítésével, de így egyszerűbb. Minden hulladékot kitöröl a merevlemezről (ideiglenes fájlok, ideiglenes internetfájlok, stb…) Ha régóta lomosodik a Windows, akkor akár több giga szabad helyet is tudunk vele csinálni, mindenféleképp érdemes lefuttatni. Elő szokott fordulni, hogy a böngészési előzményeket is kitörli, ezzel számolni kell!

Itt is először SCAN, átnézi a program a dolgokat, aztán CLEAN. Ha sok lom van a gépen, akkor ez eltarthat egy darabig, de nem kell megijedni, végzi a dolgát a progi, még ha nem is látni. 🙂
SYSTEM SPEED-UP
Itt annyi dolgunk van, hogy kattintsunk a ANALYSE gombra, és miután lefutott a vizsgálat, kattintsunk a OPTIMIZE gombra. Ha ezzel is megvagyunk, bezárhatjuk a programot, aztán újraindítjuk a gépet, és élvezzük a pozitív változást. 🙂
Mindenki csak saját felelősségre használja!!
Készítette: bnegative
http://windows-szaki.blogspot.com
http://ingyensablon.blogspot.com

22 thoughts on “Windows Doctor 2.0 – karbantartás

 1. Azért, ha a gugli az első oldalon csak azt mondja, hogy Spyware, akkor annyira csak nem zakkant a Doktorúr 🙂

 2. [re=2912]bnegative[/re]:
  én tudom mi az radmin ahoz kell ahova felrakom oda bármikor be nézek. köjkök gépe válalati gépek a franc se fog szaladgálni mikor othonról is lehet
  conime.exe ennek része http://www.radmin.com/ és nem virus nem szemét 🙂

 3. djtboy: ha az a te asztalod és 64bites win7 van fenn akkor megirhatnád hogy sikerült működésre birni a chrome böngészőt!
  mert nekem a 7127 x64esen nagyon nem megy…nem hoz be semmit!
  köszi üdv!

 4. [re=2918]szabest[/re]:
  Igen az én asztalom 🙂 A képen Vista SP2 van mint az a sarokba látni 6002 .
  De win7 7100 x86 (32bit) tökéletesen fut a Chrome nálam

 5. charlie: mármint a legujjabb win7-et? vagy chrome-ot? mert ha win7 akkor nem szenvedek vele hacsak nem lehet upgradeolni a 7127est…irj üdv!

 6. [re=2956]szabest[/re]: a Chromeot! Azt írják, hogy az újjal megoldották ezt a gondot.

 7. Szabest! Nekem a google chrome tökéletesen működik rc-n, de szerintem 7127-en is menne.
  Am csomó programommal volt már úgy, hogy nem működött, újratelepítettem a gépet és megjavult. Pl. BSplayer.
  Szóval szerintem telepítsd újra a gépet

 8. most már megy igen köszi!:D sőt már a dreamscene is működik ami elvileg nincs benne a win7be! 😀 nagyon állat mikor hullámzik a háttér

 9. a windoki nekem system speed-upnál beakadt 41%nál valami akármilyen hibára hivatkozva, nos azóta úgy van…(ha az ablakon van az egérmutató, csak egy homokórát jelez) mi a teendő…?

 10. Nekem is range check errort ír ki a system speedupnál, valaki tud segíteni? ez a funkció érdekelne a legjobban..

 11. Én elvégeztem a tisztítást meg a rendszergyorsitást és bevált!
  Akárki rakta fel erre az oldalra KÖSZÖNÖM ! ! !

 12. Visszajelzés: Panorama-online » Blog Archive » windows doctor az operációs rendszer gyorsaságáért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .