Windows Server 2008 magyarítása

A Windows Server 2008 esetén (hasonlóan mint a Windows Vistában) a rendszert bővíthetjük új nyelvekkel, az úgynevezett LIP (Language Interface Pack) csomagokon keresztül. Már elérhető a magyar MUI csomag is, amit letölthetünk a Microsoft weboldaláról.

A letöltéshez menjünk a Windows Server 2008 – Multilingual User Interface Pack csomagok letöltési oldalra, majd keressük meg a nekünk való csomagot.

 • [download id=”50″]
 • [download id=”51″]
 • [download id=”57″]
 • [download id=”58″]

Az SP1-es (RTM) változaté DVD imagebe van (mint egy ISO fájl, csak .img kiterjesztéssel), míg az SP2-esé zip fájlba tömörítve.
Indítsuk el a Windows Server 2008 rendszerünket, majd rakjuk be a már megírt lemezt.
Jelentkezzünk be rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználóval, majd menjünk a Vezérlőpultba (Control Panel), majd itt kattintsunk kettőt a Regional and Language Options ikonra.

Windows Server 2008 Vezérlőpult
Windows Server 2008 Vezérlőpult

A nyelv és régió beállítása panelen menjünk a Keyboards and languages fülre, majd itt kattintsunk az Install/Uninstall languages gombra
Regional and languages options
Regional and languages options

A feljövő ablakba kattintsunk az Install languages gombra
install_languages
Majd a Browse folder nyomógombra, és tallózzuk be a DVD-n található langpacks/hu-hu mappát, majd nyomjuk meg a Select Folder gombot. Ekkor a listában megjelenik a magyar nyelv. Next-el menjünk tovább
install_languages2
El kell fogadni a licenc szerződést
install_languages3
Utolsó lépésként láthatjuk, hogy mely nyelvet (nyelveket) telepíti. A telepítés elkezdéséhez kattintsunk az Install gombra
install_languages4
Telepítés folyamatba…
install_languages5
Ha végzett a telepítéssel, be is állíthatjuk rögtön, hogy a magyar nyelv legyen a felhasználónk alapértelmezett nyelve. Pipáljuk be a Changes… előtti pipát, majd az Apply.. előttit is. Ha megvan, zárjuk be a Close gombbal.
install_languages6
Majd válasszuk ki a magyart (mint a képen), majd Alkalmaz, és a gép felszólít, hogy jelentkezzünk ki. Itt a Cancel-t válasszuk, és kézzel indítsuk újra a gépet
install_languages7
Újraindítás után már a magyar felületet kapjuk
magyar nylevű Windows Server 2008
magyar nylevű Windows Server 2008

12 thoughts on “Windows Server 2008 magyarítása

 1. Érdekelne hogy az XP x64-et is ezzel kell magyarosítani? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ez a MUI csomag kell hozzá.De amíg nem biztos, addig nem fognék bele.

 2. [re=3029]Hammerjoe[/re]: nem lehet. Minden Windows kiadásnak (Vista, XP, 7, 2003, stb.) saját nyelvi fájljai vannak (sőt, még minden Windows buildnek is!), amik nem csereszabatosak egymással.

 3. Sziasztok,
  Reggel óta azon szenvedek, hogy magyarítsam a servert, de azt mondja a CD-re, amit kiírtam, hogy nincs rajta nyelvi fájl, pedig egyszer már magyarosítottam és tökéletesen ment.
  Az elképzelhető-e, hogy nem lehet minden verziót magyarosítani?
  Bár ez hülyeség lenne, de nem tudok másra gondolni.
  SP1-es és a hozzávaló MUI töltöttem le.
  Asszem mérges vagyok.

 4. [re=5126]core2duo[/re]: verziók egyeznek? mindegyik srv-t lehet honosítani így.

 5. [re=8471]Spali[/re]: Ezek nem jók R2-höz. Az R2 egy teljesen más Windows verzió, újabb kiadás.

 6. Nyelvcsomag minden Windows-os gépre!
  A NetDataCOM által az USA-ban korlátozottan értékesített ” The Big Microsoft Windows OS MUI Pack ” 17 darabból álló teljes változatot tartalmazó DVD csomag eladó.
  Nyelvcsomagok közel 35 nyelven Windows 2000, XP, 2003 Server, Vista RTM / SP1 / SP2, 2008 Server, és Seven operációs rendszerekhez.
  32 bites és 64 bites nyelvcsomagok a világ legtöbb nyelvén. Amelyek között természetesen a magyar nyelv is szerepel.
  Valamint ráadás nyelvcsomagok Internet Explorer 7 / 8, Windows Media Player 9 / 10 / 11 és MovieMaker 2 programokhoz.
  A teljes DVD pack ára : 20000 Forint
  Érdeklődni a netdatacom@gmail.com címen.

 7. A 2008 R2 szervert is lehet magyarítani ?
  Hogyan tudom megcsinálni hogy a távoli asztalon keresztül ne csak a belső hálózatból férjenek hozzá a felhasználók a szerverhez ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .