Windows Update automatikus újraindítás kikapcsolása

Biztosan többen találkoztak már olyan jelenséggel, hogy a magára hagyott gép másnapra, reggelre fogta magát és újraindult és egy zöld buborékot látunk az értesítési területen A számítógép a közelmúltban frissítve lett szöveggel, hogy a Windows frissítette magát és ezért indult újra.
Ez sok esetben nagyon idegesítő tud lenni. Sokszor ajánlják, hogy kapcsoljuk ki az automatikus Windows Update szolgáltatást, azonban ez nem ajánlott.
De szerencsére lehetőség van arra, hogy a frissítések maguktól települjenek, de mégse induljon újra magától a gép (csak mikor mi akarjuk).

Ennek beállítását a Helyi csoportházirenden keresztül tudjuk megtenni (így nem csak helyi, hanem akár szerverről központilag is be tudjuk ezt állítani).
Indítsuk el a Helyi csoportházirend-szerkesztőt. Ehhez a Start menü Futtatásba (WIN+R) írjuk be a következő parancsot, majd enter:

gpedit.msc

Majd a bal oldali fa nézetben keressük meg a következő „mappát”:

 • Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Update
 • Computer Configuration > Administrative Templates >Windows Components > Windows Update

Csoportházirend-szerkesztő Windows XP esetén
Csoportházirend-szerkesztő Windows XP esetén

Itt a bal oldali listában látjuk az ehhez a komponenshez tartozó szabályokat. Keressük meg az Automatikus újraindítás letiltása ütemezett automatikus frissítések telepítésekor, ha felhasználók vannak bejelentkezve (No auto-restart with logged on users for scheduled automatic updates installations) házirendet, majd engedélyezzük ezt.
Ehhez csak kattintsunk rájuk kettőt, majd válasszuk az Engedélyezve rádiógombot.
Automatikus újraindítás letiltása szabály engedélyyezése XP esetén
Automatikus újraindítás letiltása szabály engedélyezése XP esetén

Most állítsuk be az ugyancsak ezen a helyen lévő Az automatikus frissítés konfigurálása (Configure Automatic Updates) házirendet. Kattintsunk erre is kettőt. Majd engedélyezzük a házirendet az Engedélyez rádiógombra kattintással, és az ablakban lévő Frissítések konfigurálása lenyíló listából válasszuk a 4-es lehetőséget. Majd beállíthatjuk, hogy milyen sűrűn, és mikor keressen frissítéseket.
Automatikus frissítés konfigurálása házirend
Automatikus frissítés konfigurálása házirend

Ha ezeket a beállításokat megtesszük, akkor a Windows automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket, azonban az újraindítás csak akkor történik meg, ha mi megengedjük a Windowsnak.

7 thoughts on “Windows Update automatikus újraindítás kikapcsolása

 1. Szerintem egyszerűbb megoldás alkalmilag…
  C:\Windows\System32\net.exe stop „Windows Update”

 2. [re=3325]Kobra[/re]: Ezzel kilövöd az egész Winupdatet, ennyi erővel simán ki is kapcsolhatod.

 3. [re=3333]charlie[/re]: Miért? frissítés után van még rá szükséged? azt mondod neki, h később indítson újra és leállítható a WU, csinálhatod tovább amit kell
  Én legalábbis nem szeretem kikapcsolni teljesen, igaz teljhatalma sincs maga felett:) IMHO

 4. [re=3335]Kobra[/re]: Folyamatosan keresi és ha talált (vagy ahogy be van állítva), telepíti azokat.

 5. Visszajelzés: Ki parancsol? « Barlanglakó blog
 6. Sziasztok,
  azt tudja-e valaki, hogy ha a frissítés megtörtént, de én nem szeretném a gépet újraindítani, akkor hogyan kell azt a kib….ott felugró ablakot eltüntetni, mert megőrjít.
  Nem szeretném a gépet újraindítani, mert egy csomó progi fut.
  köszi

 7. „Újbóli rákérdezés az újraindításra…” részt használd.
  Figyelem! Ha letiltod akkor az alapértelmezett idő(10 perc) lép életbe.
  Engedélyezni kell, és a lehető legnagyobb értéket megadni neki. Ez 1440 perc, tehát naponta „csak” egyszer fog zaklatni.
  Nálam akkor zavaró ha játszom és felugrik akkor kifagyhat a játék, vagy ha gépelek és a felugráskor pont szóközt vagy enter-t nyomok akkor újraindít. hüle M$.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .