XP telepítő testreszabása: nLite

A Windows XP 2001. október 25-én jelent meg. Azóta eltelt lassan hét év, ami idő a számítástechnikában nagyon hosszú. Rengeteg új hardver jelent meg ezen idő alatt, amit a Windows XP telepítője alapból nem támogat. A helyzeten sokat segített az SP2, ami rengeteg újdonságot hozott az XP-be, azonban a modern hardvereket így sem támogatja az XP. Ez a háttértárak esetén a legszembetűnőbb, ugyanis ha az XP nem támogatja a merevlemez vezérlőnket fel se tudjuk telepíteni a rendszert. Igaz, hogy telepítés alatt be lehet adagolni neki flopiról a megfelelő drivereket, azonban ma már floppi meghajtó elvétve akad az új gépeken. Laptopok esetén nem is lehet flopi meghajtót csatlakoztatni a géphez (hacsaknem valami USB-s flopi meghajtó).
Ezen segít nekünk az nLite nevű program. Ezzel beleintegrálhatjuk a legfrissebb drivereket, programokat, frissítéseket a telepítőbe, így elég csak betenni a CD-t (vagy DVD-t) a meghajtóba, és fél, egy óra múlva egy használható rendszert kapunk, amire minden programot automatikusan feltelepített a rendszer. Csábító, nemde?

nLite

Töltsük le az nLite legutolsó verzióját (jelen pillanatban ez az 1.4.1-es verzió). A program futtatásához szükséges egy telepített .Net, azonban ha nem szeretnénk feltenni a Microsoft .Net-et, a program letöltési oldalán találunk egy FrameworkLite nevű programot, amit ha felteszünk futtathatjuk az nLite-ot.
Én most egy Windows XP Professional SP2 telepítővel fogok dolgozni, és beleintegrálom az általam fontosnak vélt programokat, valamint a számítógép illesztőprogramjait, valamint a Microsoft Office 2003-at is. Ezt még megfejelem az összes Windows XP SP2 után kiadott frissítéssel (Afterfix).

Office

Először egy adminisztratív telepítést kell végeznünk, hogy beleintegrálhassuk a frissítéseket. Ehhez tegyük be az Office cd-t, és a futtassuk a X:\setup.exe /a parancsot (akár parancssorból, akár a Start Menü, Futtatáson keresztül), ahol X: a cd meghajtónk betűjele. Most adjuk meg neki a szükséges adatokat, úgymint név, telepítési kód, és a telepítés helyének válaszunk egy tetszőleges mappát. Én a C:\officeadmin mappát választottam.
Töltsük le az Office 2003 Service Pack 3 javítócsomagot, és adjuk ki a következő parancsot:

Office2003SP3-KB923618-FullFile-HUN.exe /Q /C /T:C:\OFFICESP3
 

Ezzel az SP3 fájllai a C:\OFFICESP3 mappába kicsomagolódnak.
Most integráljuk bele a telepítőbe az SP3-at:

msiexec /p C:\OFFICESP3\MAINSP3.msp /a C:\OFFICEADMIN\PRO11.msi SHORTFILENAMES=TRUE /qb
msiexec /p C:\OFFICESP3\OWC11SP3.msp /a C:\OFFICEADMIN\OWC11.MSI SHORTFILENAMES=TRUE /qb

Office 2003 SP3 integrálás
Office 2003 SP3 integrálás

Most töltsük le és telepítsük az Office 2003 Editions Resource Kit Tools-t, hogy automatizálni tudjuk a telepítést.
Indítsuk el a Custom Installation Wizard-ot (Start Menü > Programok > Microsoft Office Tools > Microsoft Office 2003 Resource Kit Tools) a PRO11.msi fájlból (ott, ahová az adminisztratív telepítést végeztük, jelen esetben a C:\officeadmin\PRO11.msi) indulva végezzük el a telepítést.
Ha kész a telepítés, töltsük le az nLite Add-On Maker programot, indítsuk el, majd keressük meg a setup.exe-t, és opciónak a következőket adjuk meg:

TRANSFORMS=Unattended.MST /qb-

Integrálás

Helyezzük be az XP telepítő cd-jét, majd indítsuk el az nLite-ot, válasszuk ki, hogy magyarul kommunikáljon (vagy amelyik nyelv szimpatikusabb 🙂 ) és kattintsunk a Tovább gombra.

nLite üdvözlőképernyő
nLite üdvözlőképernyő

A következő lépésben adjuk meg neki, hogy hol van az XP telepítő fájljai (az i386 mappát kell megmutatni neki), valamit, hogy hova másolja a fájlokat. Ezután a program elkezdi felmásolni a fájlokat a merevlemezre, majd ha végzett nyomjunk egy Továb gombot.

nlite 2. lépés
Mappa betallózása

Mappa feldolgozása
Mappa feldolgozása

Windows telepítő információi
Windows telepítő információi

A következő ablakot át léphetjük, mivel most nincsen előzőleg elmentett beállítások.
Most kiválaszthatjuk, hogy mely műveleteket szeretnénk elvégezni. Én a következőket választottam ki:
Választható műveletek
Választható műveletek

Először a különféle Windows javításokat, programokat adhatjuk hozzá. Az nLite Addons oldalán elérhető egy-két ismert program előre csomagolva. Én a következőket fogom beintegrálni:

 • AVG AntiVirus Free
 • CCleaner
 • Daemon Tools
 • Foxit PDF Reader
 • Irfanview
 • Media Player Classic
 • Miranda IM
 • Skype
 • WinRAR
 • uTorrent

Elég kijelölni a tömörített fájlokat, a program képes kitömöríteni azokat. Itt kell neki megmutatni az előzőleg létrehozott Office telepítést is. Ezen a címen még rengeteg add-ons érhető el.
Töltsük le az AfterFixProjectXP telepítőjét is, és csomagoljuk ki (pl. Total Commanderrel, a fájl egy sima önkicsomagolós RAR archívum), majd illesszük be az *.exe fájlokat is (154 darab exe, az install.exe-t ne jelöljük ki!). Ha ezzel megvagyunk tovább is léphetünk

nlite6
Telepítendő programok és javítások

A következő lépésben integrálhatjuk a drivereket. A az integrálás előtt ki kell csomagolni, és az *.inf fájlt kell megmutatni az nLitenak. Ha egy mappába csomagoljuk ki a drivereket, akkor a Beilleszt alatt levő Több driver egy mappában opciót válasszuk. Itt egy felbukkanó ablakban válasszuk ki azokat a driverek, amiket integrálni akarunk (A legtöbb driver egyaránt tartalmazza az XP-hez, 2000, és 2003-hoz való drivert, ez esetben csak az Xp-hez valót jelöljük ki!)
nlite7
Driverek integrálása

A következő lépésben előre megadhatjuk a válaszokat a telepítés közben felmerülő kérdésekre (telepítő kód, felhasználó neve, gép neve, stb.) Tapasztalatom szerint az Asztali Témákat nem érdemes beleintegrálni, mivel nem mindig azt kapjuk, amit várunk.
nlite8
Telepítő beállítása

A következő lapon egyéb beállításokat lehet beállítani, úgymint a Documents and Settings, Windows mappa helye, valamint itt engedélyezhetjük az aláíratlan témákat is.
nlite9
Még néhány beállítás...

nlite10
És még néhány...

El is érkeztünk a legutolsó lépéshez, ahol is a program elkészíti az integrált telepítőt.
nlite11
Saját telepítő legyártásának elkezdése

Telepítő gyártása folyamatban...
Telepítő gyártása folyamatban...

El is készült a telepítő!
Kész a telepítő legyártása
Kész a telepítő legyártása

Most készítsük el az ISO fájlt. A „Megnéz” gombra kattintva megnézhetjük, hogy mit fog beletenni az ISO-ba. Ha akarunk, akkor bemásolhatunk még fájlokat. Érdemes (helyspórolás végett) kitörölni a DOCS, SUPPORT, VALUEADD mappákat is. Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk az ISO fájl gombra, majd válasszuk ki a helyet ahová el akarjuk menteni.
nlite14
ISO legyártása

Készen is vagyunk!
nlite15
Kész

Már csak írjuk ki lemezre az ISO fájlt, és kezdődhet a telepítés!

67 thoughts on “XP telepítő testreszabása: nLite

 1. Szia!
  Nekem csak a Windows Media Player (WMP) 10-es verziójának XP-be való beleintegrálása okoz gondot. A telepítője és a két frissítése a microsoft.com-ról van meg. Ugyanúgy a „Javítások, JAvító- és Kiegészítőcsomag”-hoz raktam be a telepítőt, és alá a két frissítését. Az nLite az integráláshoz a Windows Media Player 11 Slipstreamert akarja használni. Ez idáig oké, kiírtam az ISO-t CD-re, aztán elkezdtem telepíteni az új XP-met. A telepítés végefele hibát ír ki a WMP10-zel kapcsolatban. A feltelepült XP-n elindítva a Media PLayert, a 9-es verzió jelenik meg, de az sem tud elindulni. Szóval, hogy lehetne azt megoldani, hogy a WMP9-t abszolút ne telepítse fel, hanem csak a WMP10-t+frissítéseit?
  Előre is köszi

 2. WMP 11-el is ezt csinalja?
  az nlite oldalan van az addonsok kozott wmp10 itt
  Azt irjak, hogy a WMP9-et a és a 6.4-et nem lehet eltávolitani.
  (elvileg az afterfixprojectben benne van az ie7 és a wmp11 is, ha azt integralod, akkor a ketto kiuti egymast)

 3. Hali!
  A belinkelt WMP10-zel működik rendesen, csak az a baj vele, hogy angol! Egyébként minden frankó. Nem tudsz magyar WMP10-et? A 11-el az a bajom, hogy nem nagyon komálom 😛
  Előre is kösz

 4. elvileg mennie kell a 10-el is, csak akkor nem rakhatod bele az alterfix projektet.

 5. Én összesen 205 vagy több javítást tettem a telepítőbe az SP2-vel együtt.
  Ez rendben is volt még új Vista Desktopokat is tettem bele, de mikor a rendszer feltelepült a klasszikus Windows desktop jött be, és még a M.Plyer 10 is hibás volt.
  Mondjuk nem baj mert fel tettem a Vista Inspiratot meg az M.Player11-et és minden szuper lett.
  De azt nem tudom hogy melyik javítás okozza.(Hogy egy pár fájlt nem talál az elején)

 6. Hali!
  Kicsit félretéve a Media 10-et. Valahol láttam egy oylan parancs-sorozatot, amivel a .NET Framework 1-es és a frissítéseit lehet összerakni. Nem tudja valaki, hogy lehet belerakni az nLite-ba; mert gondolom csak őgy simán nem frankó

 7. Sziasztok!
  Nekem az oldal leírás alapján nem megy az Office integrálása… Akármit csinálok mindíg feljön a telepítés végefele az abalk: Config failed. Az ablak fejlécében meg a 7-Zip felirat van. Próbáltam már az Add-On-Makert úgy futtatni, hogy ne tömörítse, ne használjon tömörítőt, vagy hogy a tömörítési mérték ki legyen kapcsolva. De mindíg ezt dobja vissza.
  Ha valakinek megy, az esetleg tudja, hol rontom el?
  A segítségeteket előre is köszönöm:
  Chaos

 8. Sziasztok!
  Bocsi, az elöbbiből még kimaradt valami, mert nem figyeltem meg eléggé a telepítés menetét.
  Szóval az előző hibaüzi után (Config failed) elindul az office telepítője, szépen jelzi is a kis csíkkal, hol tart, de amint végigér a sávban, eltűnik a mégse gomb, és szép lassan, de határozottan elindul a csík visszafele.
  Valahogy olysminek látszik, mint amikor eltávolít valamit egy telepítő…
  Még ez maradt ki. Hátha így pontosabb képet lehet alkotni a dologról.
  Jut eszembe, mert lehet, hogy ez is fontos. Amikor az Office Resource Kit-tel lezavarom az új setup.exe filet, akkor azon belül semmit nem állítok be (persze a telepítőkódot igen), hanem hagyom alapon. Lehet, hogy esetleg ezzel van a baj?
  Még egyszer bocsi, hogy infókat elhalgattam.
  Maradok tisztelettel:
  Chaos

 9. Ha NLite addonnal csinálok az officebol cab fájlt, akkor nem tesz bele mindent. A telepítő könyvtár úgy néz ki, hogy vannak a telepítő fájlok, amik indítják a telepítést, és egy mappa, amibe a telepítőfájlok vannak. A telepítőfájlok mappáját nem rakja bele. A másik setup.exe nincs, csak setuppro.exe, de gondolom ez mindegy ugyan az, vagy tévedek?

 10. Szerintem nézd meg a LiveCd-t , hogy működik-e
  rendesen, mert a Live mikor az integrált rendszert hozza létre, akkor a fájlok elhelyezkedési strukturáját meg változtatja .
  És azt a saját maga kreált setup.exe kezeli .
  Meg nem hinném ha baj is van, hogy azt a Live okozza .

 11. [quote comment=”203″]Ha NLite addonnal csinálok az officebol cab fájlt, akkor nem tesz bele mindent. A telepítő könyvtár úgy néz ki, hogy vannak a telepítő fájlok, amik indítják a telepítést, és egy mappa, amibe a telepítőfájlok vannak. A telepítőfájlok mappáját nem rakja bele. A másik setup.exe nincs, csak setuppro.exe, de gondolom ez mindegy ugyan az, vagy tévedek?[/quote]
  Nekem is ilyen officem volt, ezzel nekem se ment. Van olyan amin tényleg SETUP.EXE van, ha kell tudok adni.

 12. nekem se teszi bele a cab fájlba az office lelkét ami a FILES könyvtárban tárol, csak a setup.exe, pro11.msi, owc11.msi és unattended.mst fájlokat adja hozzá
  Valaki tud megoldást?

 13. iagzából szerintem az a gáz, hogy az add-on makeren nem működik a 7zip mert hiányol egy fájt file.7z vagy mit. így nem tudja belecsomagolni egy fájlba az egész off telepítőt…

 14. Pechemre nekem is a setuppro -s office-em van vagyis kudarc volt a telepítése. de a driver integrálás sem ment (a chiopsetet és a hangkártyát akartam automatikusan telepíteni). ez van, azért még kísérletezgetek

 15. Az nLite-al szeretnék készíteni egy xp sp3-as lemezt, de csak xp sp2-es lemezem van. Hogyan tudom eltávolítani az sp2-őt, hogy utána rátudjam tenni az Sp 3-at.

 16. [quote comment=”287″]Az nLite-al szeretnék készíteni egy xp sp3-as lemezt, de csak xp sp2-es lemezem van. Hogyan tudom eltávolítani az sp2-őt, hogy utána rátudjam tenni az Sp 3-at.[/quote]
  Nem kell eltávolítani semmit, simán az nlite-tal ráteszed és már sp3 is lesz.

 17. Helló!
  Nekem minden tökéletesen megy addig amíg nem kezdem el a telepítést. Felmásolja a gépre a fájlokat, majd miután újraindult, kiírja hogy Hiba miatt a telepítés nem folytatódhat, nem találja a CD-n, de az rajta van. Mi lehet a hiba?

  1. Valami olyat vettél ki, amire szüksége van a windowsnak, vagy valamelyik drivernek. Ez sajnos máshogy nem megy, mint próbálkozással. Én anno legalább 10 telepítőt gyártottam a gépemhez mire minden jó lett.

 18. Mindent megfelelően csináltam (kb 10 szer), de az office cab file 221Mb ( ekkora???) nem települ fel az Xp után, a többi adds-on igen. Gép függő lenne?Nem hiszem.esetelg jogosultság, de hát a többit feltelepití.Az igazság az , hogy egy már eleve integrált xpsp3-ba integrálnám bele, ez az össz különbség. Mi lehet. Nem kicsi a 221Mb?
  Köszi előre is a válszt.
  Lipot

 19. Hali!
  Megtudja valaki mondani hogy az office2003 miért nem telepedik fel? Már beszereztem egy olyan kiadást amibe setup.exe van. De ezzel se megy. Pedig elméletileg felrakja. Mindent ugy csinálok ahogy itt van. Fel serviz packolom belerakom a resourcéba ott nem álitok semmit csak a keyt. És ahogy látom másnak is csinált olyat hogy telepitésénél eltünt a mégse gomb és vissza ment a csik. Sajna nem láttam választ rá hogy mi lehet a gond. Elöre is köszönök minden segitséget

 20. Szerintem amikor az office2003 integrálása folyik akkor azért tűnik el a mégse gomb mert a rendszerleíró bejegyzéseid hibásak, eredetileg a mégse gomb SOHA sem tűnhet el!! takarítsd le a gépedet a CCleaner progival, indítsd újra és LEHET hogy utánna már megy.
  Többet nem tudok elmondani KÉREM KAPCSOLJA KI!! 🙂
  Zozo

 21. Az a baj azzal amit irsz hogy ez teljesen ujjonan telepitett xp. Ugy van megcsinálva mit itt a cikbe. Ha simán az integrált sp3-as officét rakom fel az xpre „setup.exe TRANSFORMS=Unattended.MST /qb-” akkor tökéletesen felmegy. Csak igy nem ha benne van az xp cdbe.

 22. Hello. Lenne egy kérdésem. Azt hogyan kell megcsinálni h a látszat szebb legyen???? PL skinek (cursor,tálca ikonok)???? segistetek!!!!!!!!!

 23. Hali én simán beraktam az nlite-ba a vistamizer nevezetű programot és amikor feltelepítettem csak az ikonok változtak meg vistásra. ha simán telepítem az xp-re akkor megváltozik a betöltőképernyő,hangok stb.

  1. Sajnos ilyen előfordulhat, nem minden programot lehet így telepíteni. Valószínűleg ez a program rendszerfájlokat is módosít, ezért nem lesz jó.

 24. Az Office 2003-ba az utolsó service pack utánni javításokat hogyan tudom integrálni?
  Próbáltam ugyan azzal a módszerrel, amivel a service packot, mivel a javítások is kicsomagolás után msp fájlokat tartalmaznak. Látszólag sikerült is az integrálás, hiba nélkül lefutott mind a 15 javításon. Viszont ha feltelepítem az Office-t, akkor a Windows updater-ől letölti a 15 integrált javítást és telepíti.
  Nekem is setuppro.exe-s telepítőm van, viszont én nem akarom nLite-al integrálni, csak a javításokat beletenni. Az sp3-at azt sikerült is integrálni, azzal nincs gondja.

  1. Sajnos, nem igazán működik ez a módszer. Elvileg kéne neki, de sokszor nem működik.

 25. Heló,
  A notebookomon jelenleg 64bites vista van, ezt szeretném lecserélni nlite-tal beintegrált sata driveres xp-re.
  A vistaról xp-re való váltás müködik, vagy lehet vele valami bibi?
  A c meghajtóra telepítem az xp-t, de kérdésem, hogy a d partíción lévő cuccok megmaradnak az xp telepítése után is?

 26. Sziasztok!! Nekem is megy midnen deh valahogy nemtudok a dribverekhez beleintegrálni programokat!! nem tudom hogy kell mert ha leszedek a netről egy winrar kicsomagolom csak az eye van benne és nincs benne semmi inf kiterjesztés lécc e-mailbe segítsetek már: buli123@citromail.hu vagy vegyetek fel msn re: pici_szili@windowslive.com Köszike sziasztok!!

 27. Helló!
  Nekem a driver hozzáadása után a csak a telepítő legyártása fut, utána pedig az utolsó ablak jelenik meg. Kimaradnak a további beállítási lehetőségek és az ISO sem készíti el. Mit hagytam ki?

 28. [re=2714]Medor[/re]: A választható műveletek résznél rákattintottál, hogy ISO rész is legyen (zöld gomb legyen előtte, mint a képen)?

 29. Hali!
  Nekem egyenlőre így az elején annyi kérdésem lenne, hogy a Office 2003 Editions Resource Kit Tools az miért kell? Mire jó az? Köszi

 30. [re=2841]G[/re]: azzal tudunk olyan Office telepítőt létrehozni, ami nem kérdez semmit.

 31. Üdv,
  ma én is kipróbáltam, XPSP2-s alapba integráltam be az SP3-t, majd a laptop összes driverét, plusz úgy 3 GB egyéb telepítőanyagot külön könyvtárba. 5x írtam meg abból 3x képfájlba is és az iso fájl és DVD-re kiírt méret nem volt több 1090 MB-nél. Persze nem bootolt. Miért van ez? Nem tud 1GB-nél többet megírni? Daemon toolsal is megnéztem az isofájlt, és ott volt a 3GB-s Additonal folderem, de a tartalma közel se volt teljes, meg tán az eredeti Valuadds, de se I386, se Drivers, se a gyökérben az a néhány alapfájl.
  Aztán amikor a 3 GB Additionals-t kihagytam és a mérete lement 800MB-re akkor kiírás után már teljesnek tűnt és boot-olt. Ez utóbbit egy korábbi Nlite mentésből csináltam, tehát minden felkínált lehetőség ugyanaz volt, csak a 3GB Additional-t hagytam el.
  Segítség!

 32. Üdv!
  Már vagy 5 lemezt készítettem az nlite-al mindegyik működik.
  Igazából semmit nem akarok hozzátenni illetve elvenni belőőle, csak a limitet szeretném 10-ről pl. 100-ra növelni. Ezt a beállítást mindíg el is végzem. A készített lemezzel simán tudom telepíteni az XP-t, de továbra is megmarad a 10-es limit.
  Akinek sikerűlt már a limetet megnövelni az kérem segítsen!
  Köszönöm!

 33. [re=3799]janos[/re]: valószínűleg valami frissítés visszaállítja. De melyik limitről beszélsz?

 34. Arról a limitről van szó, amelyik nem enged 10 felhasználónál többet feljelentkezni. Azt szeretném ha a gépet a hálózatban 10-nél többen is elérhetnék egyszerre.
  Mint az előző írásomban is jeleztem semmi mást nem változtattam meg csak az”Egyidejű befejezetlen maximális kapcsolatok száma(TCP/IP Patch)” beállításnál a 10-et pl. 50-re.

 35. [re=3815]janos[/re]: Az más, az egyidejű TCP/IP kapcsolatok nem ugyanaz mint az egyidejű SMB/CIFS kapcsolatok.
  Ez utóbbit (10-en érhetik el egyszerre a megosztásokat) nem lehet módosítani.

 36. Nekem azt, íjra ki bootolásnál, hogy helyezzeb az A meghajtóba a cd, melynek címkéje windows xp home service pack 2.
  nlite-hoz a notebookhoz adott xp i386 mappáját használtam.

 37. Hali. Van egy integrált xp. Hogy tudhatom meg milyen dolgok vannak bele rakva és mit változtattak meg rajta?
  Van valami visszafejtési lehetöség?

 38. [re=4447]hangyesz[/re]: Helló!
  $oem$ mappa, a különböző inf fájlokat megnézve tudod.
  igazából ha megnézel egy gyári XP telepítőt (nem olyat, amit gépekhez adnak, mert már azok is módosítottak ált.!), akkor rögtön feltűnik, hogy mi a különbség.

 39. [re=4450]hangyesz[/re]: az ilyesmit ált. programokkal valósítják meg. itt is volt már leírás ilyen vista aero skint xp-re rakó programról.

 40. Megoldható az, hogy beállítok egy CD kulcsot és azt be is illeszti, de nekem le kelljen ENTEReznem. Tehát beírjon egyet, de azt át tudjam írni.

 41. [re=6294]soos[/re]: elvileg lehet, megnézem, hogy hogyan. viszont abban nem vagyok biztos, hogy olyat lehet, hogy minden mást kitöltsön automatikusan, csak itt legyen kézi megerősítés (olyat lehet, hogy mindent kitölt, de kézzel le kell okézni)

 42. Lehet, hogy rossz oldalon járok, de egy kis segítséget szeretnék kérni a WordPressel kapcsolatban.Eddigi weblapjaim HTML/CSS -el készültek.
  Szeretném a WordPresst is kipróbálni, csak nem tudom hol kezdjem el.
  Ebben szeretnék segítséget kérni tölled!
  Előre is köszönöm.

 43. [re=6459]republic[/re]: Ez az oldal nem WordPres-szel foglalkozik 🙂 WordPres bloghoz ajánlom a Blogolj.NET szolgáltatásait, ahol ingyen regisztrálhatsz magadnak WordPress blogot.

 44. [re=6461]charlie[/re]:
  Köszi az infót!
  Még 1 kérdés: XP alá Linuxot rakhatok?
  Vagy fordítva ?
  Üdv,

 45. Sziasztok!
  Ha véletlen nem menne a fent említett Office 2003 integrálási, telepítési módszere (nálam nem ment), ajánlanék egy másféle megközelítést, amely nagyon jól hangzik, csak angol nyelvű. Ebben a leírásban a CD-ről a PRO11.MSI telepítőfájlt kell átalakítani, hogy engedélyezze a Silent Install-t.
  A Link:
  http://unattended.msfn.org/unattended.xp/view/switch/39/
  Remélem bevállik, akár nekem is…
  Most készítek egy új DVD-t WinXP-vel.
  Itt egy másik link, amely Silent telepítéshez tartalmaz parancsokat, leírásokat több modernabb programhoz:
  http://unattended.msfn.org/unattended.xp/page/list/switch/
  Jó szórakozást Minden XP rajongónak!!
  Sz. Zoltán

 46. Sziasztok!
  Két kérdésem lenne: – Az XP beintegrálásánál csak az I386 mappát kell megadni, vagy úgy is jó, ha a telepítő lemezt tartalmazó meghajtót adom meg, ill. mi a különbség a kettő között? (Úgy emlékszem, én eddig a teljes lemezt adtam meg)
  -A hangkártya driverét hogy kell beintegrálni? Megvan az eredeti telepítőlemez az alaplaphoz, egy Mercury 8.23A, de eddig mindig külön telepítettem fel, az XP után. Jó lenne, ha ezt is bele tudnám tenni.
  köszi, üdv: Gábor

 47. sarszegi14 !
  Ugyanaz mint az Office, vagy bármelyik program.
  Előbb nézz szét az oldalon, és ha mégis gáz, akkor kérdezz!

 48. Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy az nLite programmal elkészített automatikus telepítőm nem tud boot-ni a gépemen más gépeken pedig boot-ol még egy régi p2 gépre is fel lehet rakni vele az xp-t a beleintegrált progikkal együtt. BIOS-ban a gépem be van állítca cd-ről boot-olásra és a dvd rom is jó. Nem tudom mi lehet a probléma, pedig egy elég jó telepítő.
  Integrált progik:
  SP3
  Office 2007
  nero6
  WinOFF
  K-Lite Mega Codec Pack
  Opera 10.10
  IE8
  Friefox 3.6
  WMP 10.
  Cracklock
  SIW
  CCliener
  Revo Unninstaller
  Recuva
  Avast 5.0
  Roxnod szótár és fordító és had ne soroljam tovább.
  Beadom neki a DVD és csak annyit ír ki: No Emulations
  Fogalmam nincs miért nem boot- ol a lemez a gépemen.
  A gépem adatai:
  CPU: AMD Athlon XP 2200+
  Alaplap: ASUS A7V8X-X
  1,75 GB DDR
  HDD: WD 320 GB (IDE)
  Légyszives segítsetek! Köszönöm

 49. Hy! Megoldódott a probléma csak annyi volt a gond, hogy boot- időben nem tudott a DVD-íróm olvasni DVD lemezt. Ment is a kukába. 🙂

 50. Sziasztok!
  Először is szeretném megköszönni a leírást. Nagyon hasznosnak találom.
  De segítséget is kérnék: Nekem sem települ fel az office.
  A leírást követve megy minden, aztán itt: „Indítsuk el a Custom Installation Wizard-ot a PRO11.msi fájlból (ott, ahová az adminisztratív telepítést végeztük, jelen esetben a C:\officeadmin\PRO11.msi) indulva végezzük el a telepítést.
  Ha kész a telepítés, töltsük le az nLite Add-On Maker programot, indítsuk el, majd keressük meg a setup.exe-t, és opciónak a következőket adjuk meg: TRANSFORMS=Unattended.MST /qb-”
  gondolkodóba esem, persze ezt is megcsináltam virtual pc-n feltelepül az xp, de az office nincs rajta.
  A Custom Installation Wizard-ot használva nem település történik hanem egy MST fájl készül a mappába. A végén szintén ad egy parancsot: setup.exe TRANSFORMS=”C:\officeadmin\New Custom Setup File.MST” /qb-
  Az add on maker-ben az opciónál akkor melyiket kell használni? Bár már próbáltam mind kettővel 🙂 hiába 🙁
  Illetve milyen parancs kell a néma telepítéshez, ha kell?
  Túl nagy kérés lenne a leírás készítőjétől (charlie?) hogy készítsen el egy office2003.cab-ot amit(persze feltöltve valahova, hogy hozzá férjünk) már csak integrálni kell az nLite-ba?
  Lehet, hogy egy kicsit sok voltam, bocsi és előre is köszi.

 51. Visszajelzés: A felügyelet nélküli -aktuális frissítésekkel és eszközmeghajtókkal kibővített- Windows XP + Office 2003 telepítőjének elkészítése « Monostori Attila blogja: Windows & Linux
 52. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni!
  Sok időt fordítottam arra, hogy az Nlite program adta lehetőségeket kiismerjem, vagy megtanuljam. Sokat próbálkoztam, sok topicot, blogot olvastam. Ezt csak azért mondanám el elöljáróban, hogy ne érhessen vád, és ne topicokat linkeljetek légyszi be ide, mert azzal nem sokra megyek.
  A gondom:
  Sok szép, és nagyon hasznos leírást olvastam már, (többek között ezt is) de mindenütt az SP 2 nél elakadtak, vagy ha eljutottak is az SP 3 ig, akkor sem ugrottak tovább.
  És itt az én gondom: honnan tudom megszerezni az SP3 UTÁNI csomagokat az Xp hez, ( és CSAK AZOKAT) Merthogy biztos nagyon égető probléma, hen tudom beleintegrálni az office-t az xp-be, de én csak irigykedhetek ezekre a problémákra, mert én odáig el sem jutok. Ami csomagot a Win Updater prgram letölt, az sajna nem csak azokat tartalmazzák ami nekem kell, és ami kell azokat meg összekeveri azokkal amik nem jó, ha benne vannak. Nekem az is nagy segítség lenne, ha vki elküldené nekem az összes kb xxxx file nevét ami kell.

 53. Lenne egy problémám a AfterFixProjectXP nem lehet sehol letölteni csak megvásárolni lehet már akinek meg van az kérem töltse fel valahová például a MediaFire fájl megosztóra vagy hasonló helyre!
  Előre is köszönöm!

 54. Nekem sok segitség kene ezzel az egésszel kapcsolatban. Szoval segitőkész emberek segitséget szivesen várom! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .