Gyorsindító eszköztár hozzáadása a Tálcához

2009.01.31. | 21 hozzászólás | Kategória: Windows 7

Korábban bemutattam, hogyan lehet a Windows 7 tálcáját a korábban megszokott megjelenésre beállítani, azonban, maradt még egy fontos dolog a Tálcán, ami Windows 7 alatt nincsen: Gyorsindító eszköztár.

Windows 7 alatt a programokat “rárögzíthetjük” a Tálcára, azonban ez nem ugyanolyan mint a Gyorsindító eszköztár, ráadásul több helyet is foglal.

Screencast


Letöltés
(a hangerő csúszka melletti négy kifelé mutató nyílra kattintva teljes képernyőn nézheted)

Kattintsunk a Tálca egy üres területén jobb egérgombbal, majd a helyi menüben menjünk be a Eszköztárak (Toolbars…), menübe majd itt kattintsunk az Új eszköztár (New Toolbar…) menüpontra.

Eszköztár hozzáadása a tálcához

Eszköztár hozzáadása a tálcához

Majd megjelenik egy tallózó ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy mely mappát szeretnénk eszköztárnak berakni. Most, az alábbi elérési utat másoljuk a vágólapra, és illesszük be az ablak címsorába, majd nyomjunk egy entert:

%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Eszköztár mappájának kiválasztása

Eszköztár mappájának kiválasztása

Majd kattintsunk a Mappaválasztás (Select folder) gombra.

Ekkor már megjelenik az új eszköztár, azonban a tálca rossz felén. Először kapcsoljuk ki a tálca zárolását. Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a tálcán, majd válasszuk a helyi menüből a A Tálca zárolása (Lock the taskbar) menüpontot. Ha feloldottuk a zárolást, megjelenik az átméretező/áthelyező mező az eszköztárunk mellett.

Jobb egérgomb a tálcán

Jobb egérgomb a tálcán

Fogjuk meg a recés felületnél, majd húzzuk a Start menü mellé az eszköztárat.

Eszköztár áthelyezése

Eszköztár áthelyezése

Most kattintsunk a Quick Launch szövegre jobb egérgombbal, majd a helyi menüből kattintsunk előbb a Szöveg megjelenítése (Show Text), majd ezután a Címsor megjelenítése (Show Title) menüpontra.

Eszköztár feliratainak kikapcsolása

Eszköztár feliratainak kikapcsolása

Majd méretezzük vissza a tálcán lévő eszköztárakat, és zároljuk a tálcát (jobb egérgomb a tálcán, majd A tálca zárolása (Lock the taskbar) menüpont)

Gyorsindító eszköztár és a rögzített program gombok

Gyorsindító eszköztár és a rögzített program gombok

Most már csak a tálcán lévő programgombokat (amik az eszköztár hozzáadása előtt is ott voltak) kell eltávolítani. Ehhez kattintsunk a programgombokon jobb egérgombbal, majd válasszuk az Unpin this program… menüpontot.

Rögzített programgombok eltávolítása

Rögzített programgombok eltávolítása

Új ikont úgy tudunk a Gyorsindító eszköztárhoz adni, hogy megfogjuk a program ikonját a Start menüben (vagy az Asztalon, mappából), és behúzzuk az eszköztárba.

Új parancsikon behúzása a Gyorsindító eszköztárba

Új parancsikon behúzása a Gyorsindító eszköztárba

Szólj hozzzá Trackback 72671 olvasás, 19 ma

Kapcsolódó írások

Hozzászólások követése

21 hozzászólás

 1. Zaza

  Köszi!!! Végre eltűnt ez a xar!

 2. gene

  siker, pont ezt kerestem. én a build 7100-el próbáltam, de restart után eltűnik a quick launch és újra ki kell raknom. mi lehet erre a megoldás?

 3. er

  Nekem ugyanúgy eltűnik, restart után.Szerintem ez egy hiba, amit javítani fognak a végleges-be, vagy az első javításokban.

 4. kjanoka9

  Nekem RTM-el is ugyanez a probléma, hogy restart után eltúnik.
  Tud valaki megoldást rá?

 5. charlie

  Nálam nem crackelt RTM-el teljesen jó.

 6. Ágii

  Nagyon Köszi!! Ezer hála érte! annyira hiányoztak a gyorsindító ikonjaim! Köszi!! :)

 7. DoktorÚrVazze

  Nagyon klassz! Végre ismerős környezetben vagyok!

  Hálás köszönet!!!

 8. Ali

  Azt nem értem, hogy egy klasszikus funkciót mi a szarért kell eldugni? Miért nem lehet a windows klasszikus stílus alatt megjeleníteni? Hiszen ettől klasszikus a nézet!

 9. NmJ

  üdv

  Nekem nem oldódoott meg a probléma….

  Na de mi is a bajom?
  A legfőb az hogy az msn állandóan foglalja a helyet a tálcán ha be vagyok lépve(ezt lenne jó eltüntetni onnan), ha rá is nsomok hogy lássam az ismerőseimet akkormár 2 helyet foglal….

  A fenti instrukciók alapján nem mentem semmire hiába kapcsolgatom a tálca zárolását az onnan nem megy sehova..

  Továbbá nem értem meg, hogy a skype-ot mért tudtam kitenni jácva a rejtett ikonok megjelenítése – beállítás segítségével az msnt meg mért nem???

  Ezekre legyetek szívese írni valami okosat nekem mert magamtól semmire nem megyek…

  köszi

 10. radagast

  A leírás teljesen jó!
  Azonban a gyorsindító rnadom (5-10) újraindítás után eltűnik, újra végig kell csinálni a post szerinti folyamatot!!
  tisztaszoftveres prof változat

  Ötlet ?PLS

 11. Dani József

  Kedves NmJ!

  MSN-re a megoldás az ha kiteszed az indítóikont asztalra, rákattintasz jobb egérgombbal. Válaszd a helyi menüből a tulajdonságokat, azon belül a kompatibilitás fület. Itt az ablek tetején válaszd ki, hogy Windows Vista módban fusson, majd OK gomb. A következő indításkor nem költözik vissza a tálcára, hanem beül szépen az értesítési területre!

  Ha valaki az eltűnő gyors indításra tud megoldást az engem is érdekelne. Én sem tudom odahegeszteni, minden újraindítás után eltűnik. A rendszer jó, naprakész frissítésekkel, tehát olyan frissítés még nem jelent meg, ami erre lenne megoldás. Gyanítom regedit lenne a megoldás, de melyik kulcsot piszkáljam meg???

 12. Dani József

  Oké, az eltűnésre is megvan a megoldás. Miután faján belőtt mindenki mindent, oda pakolta a cuccait ahová kell, akkor kapcsolja ki a nyelvi eszköztárat. Jobb egér, pipa elvétel. Ezután a nyamvadt eszköztár kiköltözik az asztalra. Otthagyhatod, de ha zavar akkor onnan is eltűntetheted. Kedvesen tájékoztat, hogy hogyan tudod majd újra előszedni. OK gomb. Azzal hoogy a nyelvi eszköztárat leválasztottad a tálcáról szépen meg fog maradni többszöri újraindítás után is a gyorsindítás eszköztárad!

  Sok sikert mindenkinek!

 13. Gerson

  És ha kell a nyelvi eszköztár is, és nem az asztalon…

 14. Zoli

  Sziasztok!

  Nemtudom hogy miért van az hogy amikor ujra indiítom a gépemet, a gyors inditó (Quick Lounch) egyszerűen eltünik, és csak akkor tudom előhozni ha ujra végigzongorázom a dolgokat. Nem tudtok valami megoldást?

  Köszi előre is.
  Aki tud irjon már emailt légyszi. : gzoli22@gmail.com

 15. WretcheD

  Hali, nemtudja valaki hogyha kitörlöm a gyorsinditásbol a cuccokat akkor azt hogy tudom visszarakni? kitöröltem az ablakok közötti váltást a quick launchbol és most nemtudom visszarakni, valaki segitsen lécci

 16. Zsolt Dényey

  WretcheD- nek válasz

  Biztos vannak különféle “huncut” megoldások, de a legegyszerűbb, ha megnyitod azokat a “cuccokat”, amik kellenek, nyilván egymás után, és mindegyiket szépen visszarakod, ill bejelölöd, hogy program rögzítése… Vagy belehúzod a Quick Launch-ba…

 17. Zsolt Dényey

  Egyébként kösz a leírást, csak miér nem tudsz magyarul?
  Aki még mindig angolos, az tanuljon nyelveket. Főleg franciát…

 18. F33BRidZO

  Én a TotalCommander-be lékeltem be a gyorsindítás eszköztárat.. xd

  Beállítások -> Eszköztár ott ha hozzá adsz egy üres mezőt az mintha “nem zároltad volna a tálcát: vesző” jelenik meg ezáltal.
  A Total Commander Meg Állandóan elérhető a start menüből + a Mozilla FireFox is.

  Vagy:
  De ha pl. megtudnátok szokni a tálca zárolását, s ezután mindent bezártok leállítjátok a gépet; – tán megmarad.

  Egy nagy adag reklám f.s az egész. h kihagyták a win7-ből “az “Új eszköztár hozzáadását” néhány gépen már xp és vista alatt is “elfelejtette” a rendszer és ennek egy igen egyszerű magyarázata volt: Ez akkor fordult elő, ha nem rendesen állt le a windows. Hibás program, vagy driver telepítés eredményeként az automatikus bezárás lőtte ki a le nem állni akaró folyamatokat és a windóz a következő indításkor szépen visszaállt a legutolsó helyes mentett rendszer/user-profilra. Ha ez a fenti maszatolás után mentődött (manuálisan csináltam egyet), vagy hajlandó volt rendesen leállni akkor megvolt az “új eszköztár”. Ha nem szerepelt az előző mentett állapotban, akkor eltűnt a tálcáról.” bla-bla-bla.. pff..
  majd ha kijön vmi reg bázis hebehrgya írjátok meg / szét bárhol..
  thx

 19. kutya

  Nagyon köszönöm!! Sokat segítettél!

 20. saxxer

  hello

  tud-e valaki arra megoldást, hogy a Start gombtól jobbra rögzített programindítók mellett hiperhivatkozást, esetleg a Firefox-ból egy kedvenc oldalt elhelyezni hogyan lehet? előre is köszönöm

Szólj hozzá

Használható HTML tagek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

A hozzászólás elküldésével elfogadod az oldal felhasználási feltételeit!

Értesítés beállítása hozzászólás nélkül