Hogyan távolítsuk el a feleslegesen duplikált fájlokat Windows-on?

Vannak szoftverek, melyek átvizsgálják a merevlemezt és törlik a felesleges fájlokat, avagy duplikációkat, melyek egy eredeti másolatai, ezzel pedig felszabadítva hasznos és értékes tárhelyet a gépen. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb programok, azonban az mindegyikben közös, hogy sok hasznos helyet szabadítanak fel a számunkra, ami jól jöhet, ha sok adatot tárolunk a gépen.

Ha komolyan gondoljuk a felesleges másolatok kivégzését, akkor a Duplicate Cleaner Pro lesz az ideális választás kezdésnek az átlag felhasználó számára. Ez a szoftver egy rendkívül egyszerűen használható interfésszel érkezik, viszont sajnos nem ingyenes, de van belőle trial verzió, így kipróbálható azonnal limitált ideig. Spyware-től és Malware-től természetesen mentes, megbízható!
Ha mindenképp az egyszerűségre és a minimalizmusra hajtunk, akkor az Auslogics Duplicate File Finder szintén jó választás lehet. A legtöbb másolatkereső program viszonylag bonyolult. Ez a szoftver viszont végigvezet minket minden lépésen, továbbá rendelkezik egy preview funkcióval, ami azt jelenti, hogy megnézhetjük azokat az adatokat, melyeket megtalál a program törlés előtt, így megbizonyosodva, hogy valóban mehetnek a levesbe. A telepítés során feljön 1-2 extra program, melyet a telepítő szívesen felrakna gépünkre, azonban ezeket egyszerűen pipáljuk ki a telepítéskor. A program indítás után a rendszermappákon kívül az összes mappát átvizsgálja minden meghajtón, és képeket, hangfájlokat, videófájlokat, archívumokat és applikációt keres, melyek több ízben is létezhetnek a gépen. Megadhatunk azonban specifikus fájltípust és még kulcsszót is.

Nem rosszak az eddig felsorolt alkalmazások, azonban a klasszikus CCleaner mindig biztos megoldásnak tűnik, ha a szemetet kell kitakarítani a gépről. A CCleaner legkedveltebb funkciója a junk file-ok eltávolítása, mely az ideiglenes fájlokat tűnteti el a gépről, azonban duplikált fájlokat is képes megtalálni. Ezt a Tools > Duplicate Finder útvonalon érhetjük el és a szoftver alapverziójában is használható, nem kell fizetni a Pro-ért.

A legjobb ezekben a programokban, hogy a rendszermappákat érintetlenül hagyják, ugyanis a rendszer megfelelő működéséhez szükség van néha duplikált fájlokra különböző helyen. Ezeket soha ne távolítsuk el, ugyanis megbomolhat az operációs rendszer integritása és adatvesztés következhet be. Használjuk ezeket a biztonságos programokat és tegyük rendezetté gépünket még ma!

1 thought on “Hogyan távolítsuk el a feleslegesen duplikált fájlokat Windows-on?

  1. Hello!
    Nagyon köszönöm, sokra értékelem a tudást mellyel rendelkeztek.

    Am i markánsan észrevehető, a leírtak fiatalos szófordulatokkal leptetek meg!
    Gratulálok a fejlesztőknek is!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .