Gyorsabb netet XP alatt

Ebben a kis írásban szeretnék segíteni azoknak akik lassúnak találják internet kapcsolatunkat. A leírás Windows XP operációs rendszerhez készült, ez nem zárja ki azt sem, hogy máshol nem működik megfelelően, de nincs garantálva.

Először is töltsük le a [download id=”55″] fájlt, tömörítsük ki és kattintsunk rá kétszer a kicsomagolt fájlra. Ekkor megkérdezi az XP, hogy biztosan engedélyezzük-e. Igen, és a következő újraindításnál már meg is lesz a kívánt eredmény.
Az XP alapból lefoglalja a sávszélesség 20 százalékát a saját programjainak. Ebben a videóban segítenek ezt a gátat feloldani.


Start menü ? Run ? írjuk be: gpedit.msc, majd okézzuk le. A Group Policy (Csoportházirend) nevű alkalmazás nyílik meg, majd menjünk a Számítógép konfigurációja ? Felügyeleti sablonok ? Hálózat ? QoS csomagütemező könyvtárba, és ott az A foglalható sávszélesség korlátozására kattintsunk kétszer. Klikkeljünk az Engedélyezvére, a 20-as számot írjuk át 0-ra. Ezután kattintsunk kétszer az Időzítési egység beállítására, ott szintén kattintsunk arra, hogy Engedélyezve, a 10-es értéket írjuk át 0-ra.
Szerző: WearT (http://pc.weart.hu)

13 thoughts on “Gyorsabb netet XP alatt

 1. Nekem régen működött, azonban „gpedit.msc” -t csakis a Professional verzióból lehet előcsalni. Akiknek XP Home -juk van (pl noteszosok) akkor a bátrak saját felelősségre megpróbálhatják beüzemelni, nem adok linket, de jó kis leírás van a neten. Wint ugyanis nem lehet (nem szabad) annyira testreszabni mint egy linuxot, és nem tudom, ez a művelet minek minősül.

 2. Hát kösz hogy szóltál, de van egy elég nagy magyar site (l**y.hu aki ráismer, az ráismer) ott tele van ehhez hasonló leírással az oldal, és eddig még senki nem piszkálta emiatt.

 3. mobilinternetet is megtodom így osztani?
  ha nincs két hálókártya egyik gépben sem?
  kell vennem egy szvicset?

 4. [re=3654]alex[/re]: [re=3655]charlie[/re]a megoldás tökéletes, bár a swich-es is jó

 5. köszi
  nem akarom én bonyolítani,c, sak ,lamer ,vagyok
  van 1 laptopom meg egy régi (pathlon7?) pc-m 1 -1 ethernet kabellel
  meg 1 t-com mobilnetem.
  mit dugjak össze mivel, ,vagy egyik gépbe akor 2 hálókártya kéne?
  vagy elégy ha a két gép hálókártyáit összedugom
  bocs hogy ide írtam…
  nagy köszönettel

 6. [re=3671]alex[/re]: Veszel a boltban crossover UTP kábelt (megmondod, hogy két gép közé kell). Összedugod a gépeket. Aztán azon a gépen, ahol a mobilnet van, végigcsinálod a fentebb linkelt megosztást (csak akkor értelmeszerűen a modemes kapcsolat ikonján kattintasz jobbegérgombbal, stb.)
  Majd a másik gépen pedig beállítod az XP-t, hogy DHCP kliensként menjen.

 7. Sziasztok!
  A Windows 7 alatt is működik, most próbáltam ki.
  Köszi a leírást.
  (Windows 7. Bild 7229.)
  Vuduman

 8. Sziasztok, szerintem az internet megosztás a windowsban elég rafinált és erőszakolt dolog. Sokszor és sokat szívtam (w95 to Xp) emiatt, és egy barátom javaslatára felhagytam ezzel kisérletezéssel. Helyette router és azóta semmi gondom sincs. Észre sem veszem hogy net vagy helyi gép. Nálunk egy kisháló megy és mindig gondok voltak a router nélküli megoldásokkal. Nekünk nem volt szerencsénk, hol látták egymást, hol nem, hol mint a csiga állt össze a rendszer, máskor meg jó volt. Olyan érzésem volt mint a mindenre használható barkácsgép, csak ne akarj vele dolgozni, mert nem arra való. Nálam ADSL van nem mobilnet, és nem tudom, hogy van-e olyan router ami ilyet tud fogadni. Az ADSL-es router pár ezer forint és azóta nyugodtan alszom amikor a párom a neten cseveg a barátnőjével – nem kell ébren lennie a házi rendszergazdának :))

 9. Köszönöm a tippet. Win-xp profon végigcsináltam és újraindítás után észrevehetően gyorsabb lett.

 10. „Az XP alapból lefoglalja a sávszélesség 20 százalékát a saját programjainak.”
  Ez a mondat így pontatlan, az XP nem foglalja folyamatosan azt a 20%-ot. Nézzetek utána, például itt: http://support.microsoft.com/kb/316666
  A DNS cache növelése viszont valóban javíthat a helyzeten (kérdés, hogy mennyit).

 11. Ne haragudjon meg senki, de ez az egész egy nagy humbuk… a lényeg ott rejlik, hogy aki azt hiszi, hogy a rendszere lefog folyamatosan 20%-ot a netkapcsolatából, az hatalmasat téved, ugyanis ez a 20% csak annyit jelent, hogy a frissítések, amelyek esetleg automatikus letöltés/telepítés -re van állítva, akkor ezt a 20%ot fogja le, alapjáraton semmi féle lassítás nincs.. mindenkinek ugyanolyan marad a sávszélessége és a netgyorsasága mint amilyen volt… szóval csak hajrá, csináljátok.. de sokat nem értek el vele.. felesleges időpocséklás, aki meg azt írta, hogy neki működik, mert gyorsabb lett, az kicsit sűrűbben használja azt a bizonyos Újraindítás gombot, valamint próblálja meg nem teleszemetelni a rendszerét 🙂

 12. Valaki segítene ?? nem tudom letölteni a gyorsnet .zip fájlt se a gyorsxp.zip fájlt még addát.hu ról se kezdi el letölteni mi a baj ??? :S

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .