Hogyan adjuk el régi iPhone-unkat a legjobb áron (1. rész)

iPhone beckup

Ha megnézzük az okostelefon piacot, akkor az iPhone-nak van az egyik legjobb eladási értéke használt készülékek terén. Igen, új készülékekért magas a kezdőár, de ez azt is jelenti, hogy értéküket is jobban megtartják, ha vigyázunk rájuk. Mindenképp érdemes eladni a készüléket ahelyett, hogy hivatalos márkaboltban beszámíttatnánk a következő modell vásárlásánál, mivel így többet ér a készülék. Nézzük hogyan kell felkészíteni az iPhone-t a használtan való eladásra!

Backup

iPhone

Mindegy, hogy az új iPhone-t akarjuk megvenni vagy platformot váltanánk (Android), először is készítsünk egy komplett biztonsági mentést adatainkról. iOS-on az egész rendszerről készíthetünk egy mentést, melyet hordozhatunk az új készülékre és nem kell újra konfigurálgatni a beállításokat (max az újakat). A letöltött alkalmazások, személyes adatok mind átkerülnek az új iPhone-ra.

A biztonsági mentés készítésének legegyszerűbb módja az iTunes használata egy Mac-en vagy PC-n. iCloud-al is tudunk biztonsági mentést készíteni, de ez elég sokáig tart, a visszaállítási folyamat pedig még tovább. Az iCloud biztonsági mentések egyből a felhő alapú tárhelyre teszik az elkészített rendszerfájlt, ami több tíz GB is lehet, ezért lassú internetkapcsolattal sokáig fog tartani.

iPhone telefon
 

Windows felhasználók letölthetik az iTunes-t az Apple weboldaláról, Mac-en pedig már eleve ott lesz. Először is indítsuk el az iTunes-t, majd csatlakoztassuk az iPhone-t egy Lightning kábel segítségével a géphez. Az sikeres csatlakozás után az iTunes-ban a bal felső sarokban meg fog jelenni egy telefon ikon, arra kattintsunk. Lesz egy Összegzés fül (Summary), ott arra kell kattintani, hogy Biztonsági Mentés készítése (Back Up Now). A folyamat automatikusan lefut.

Visszaállítás

Ha megvan már az új iPhone a régi helyett, akkor új telefonunkra azonnal át is menthetjük a most készített biztonsági mentést, de előtte van még egy opció. A backup készítésekor van egy olyan opció, hogy titkosítás (Encrypt iPhone backup). Ha indítás előtt ezt bepipáljuk, akkor a biztonsági mentés során titkosításra kerülnek a jelszavak, wifi hálózati adatok, Health és HomeKit adatok, stb. Ehhez létre kell hozni egy jelszót is a backup fájlhoz.

iPhone eladas

A biztonsági mentés aktiválásához az új telefont kapcsoljuk be, majd kövessük a setup folyamatot, hogy aktiváljuk. Hamarosan lesz egy olyan opció, hogy visszaállítás iTunes biztonsági mentésből (Restore from iTunes Backup). Válasszuk ezt, majd csatlakozzunk a Mac-hez vagy PC-hez. Kattintsunk az iTunes-ben a bal felső sarokban található telefon jelre, majd válasszuk ki az új iPhone-t. Kattintsunk a Visszaállítás opcióra és kész is vagyunk.

A következő részben megnézzük, hogy hogyan kell a régi iPhone-t felkészíteni eladásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .