Izomláz elleni krém használata a mindennapokban

Amennyiben a mindennapok során gyakran végez megerőltető mozdulatokat, például az edzések vagy a fizikai munkavégzések alkalmával, akkor szüksége lehet izomláz elleni készítmények használatára. Izomlázra krém akkor hatékony, ha a megfelelő összetevőket tartalmazza.
Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik termékre esik a választása, és azt melyik forgalmazótól szerzi be. A természetes hatóanyagok már számtalan esetben bizonyságot tettek arról, hogy hatékonyan csökkentik az izomszövet túlerőltetése miatt kialakuló fájdalomérzetet.

Ennek ellenére sokan mégsem használnak izomlázra krémet, inkább végig szenvedik azt a pár napot, egészen addig, míg végül ismét fittek nem lesznek, és vissza nem nyerik a régi formájukat.
Amennyiben nem szeretné kitenni magát a tünetek okozta kellemetlenségeknek, mert a gyors és kényelmes megoldások híve, akkor figyelmébe ajánljuk a hűsítő hatású gél állagú készítményeket. Ha a sajgó izomlázra krémet használ, akkor rövid időn belül búcsút inthet a sok kellemetlenséget okozó fájdalomérzetnek.
Ugyanez a helyzet a zúzódások kezelése esetében is, hiszen lényegében akkor is fájdalomcsillapításra van szükség. Zúzódás rendszerint hirtelen történő esés következtében jön létre, ezért azonnal jegelni kell a megduzzadt testrészt annak érdekében, hogy már a helyszínen enyhüljenek a tünetek.
Amennyiben nagyerejű az ütközés, akkor nem csak az izomszövet sérülhet, hanem a hajszálerek is, melyek az erőhatások következtében könnyen megrepednek. Ha a vér a szövetek közé szivárog, akkor fájdalmas duzzanat alakul ki. A zúzódások kezelése könnyen megvalósulhat házilag a megfelelő hatóanyagokat tartalmazó krémek használatával. A fájdalomcsillapításra alkalmasak a természetes olajok, például a levendula, a citrus és a fajdbogyó olaj.
A jól megválasztott összetevőjű krémek javítják a vérkeringést, enyhítik a duzzanatot, és lazító, nyugtató hatást fejtenek ki a sérült izomszövetre. Ilyen készítmények használatával a zúzódások kezelése otthon is eredményes lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .