Jelszó helyreállító lemez létrehozása

Windows Vista alatt lehetőségünk van létrehozni egy Jelszókiadási lemezt, amely akkor jöhet jól, ha elfelejtjük jelszavunkat. Ilyen lemezzel lehetőségünk van egy új jelszót megadni a korábbi jelszó megadása (ismerete) nélkül. Az ilyen lemez lehet hagyományos flopi lemez, vagy akár pendrive, memória kártya is.
A jelszó helyreállítási lemezt elég csak egyszer létrehozni, nem szükséges minden jelszómódosítás után megcsinálni.

Lemez létrehozása

Menjünk be a Vezérlőpultba, majd itt kattintsunk a A felhasználói fiókok és a család biztonsága és azon belül Felhasználói fiókok elemre, vagy ha nem klasszikus Start menüt használunk kattintsunk a felhasználó képére.

Felhasználói fiókok a Vezérlőpultban
Felhasználói fiókok a Vezérlőpultban

Itt a Műveletek sávban (az ablak bal oldalán) kattintsunk a Jelszókiadási lemez létrehozása szövegre. Ekkor elindul egy varázsló, mely első lépésben üdvözöl minket, itt kattinsunk a Tovább gombra.
A következő lépésben választhatjuk ki, hogy hová szeretnénk menteni a jelszó helyreállításához szükséges fájlt. Válasszuk ki a lenyíló listából, majd kattintsunk a Tovább gombra. A kiválasztott meghajtón létrejövő userkey.psw nevű fájl lesz az, ami a jelszó helyreállításához szükséges lesz.
Cél meghajtó kiválasztása
Cél meghajtó kiválasztása

Majd meg kell adnunk jelenlegi jelszavunkat.
Jelszavunk megadása
Jelszavunk megadása

Várjuk meg, míg a létrehozás 100% nem lesz, majd kattintsunk a Tovább gombra
Lemez létrehozása
Lemez létrehozása

Készen is vagyunk a lemez létrehozásával

Használata

Amennyiben a rendszer nem fogadja el jelszavunkat kapunk egy figyelmeztetést, majd visszadob a jelszó bekérő ablakhoz. Azonban ekkor megjelenik a jelszó emlékeztető szöveg (amennyiben állítottunk be ilyet), valamint egy lehetőség: A jelszó alapállapotba állítása…

Hibás jelszó megadása után...
Hibás jelszó megadása után...

Helyezzük be a Jelszókiadási lemezt a meghajtóba (vagy pendrive esetén csatlakoztassuk), majd kattintsunk a A jelszó alapállapotba állítása szövegre. Ekkor elindul egy varázsló. Először üdvözöl minket, itt kattintsunk a Tovább gombra. Majd válasszuk ki azt a meghajtót melyben a lemez van és kattintsunk a Tovább gombra.
Meghajtó kiválasztása
Meghajtó kiválasztása

Majd adjunk meg egy új jelszót és egy új jelszó emlékeztető szöveget. Ha megvan, akkor kattintsunk a Tovább gombra.
Új jelszó megadása
Új jelszó megadása

Készen is vagyunk. Most már beléphetünk az előbb megadott jelszó használatával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .