Megéri a Youtube Premium szolgáltatás?

Contributing to Creators

A Youtube Premium egy havi előfizetős szolgáltatás, mely a cég állítása szerint feljavítja az eltöltött időt a platformon. A Youtube továbbra is egy ingyenesen használható entitás marad az interneten, viszont bizonyos harmadik fél által gyártott programok nélkül nem ússzuk meg a reklámokat a legtöbb videó alatt. Körülbelül havi 12 dolcsiért (3-4.000 forint) viszont minden videóról eltűnnek a reklámok, nézhetünk offline is videókat, továbbá exkluzív videókhoz is hozzáférést kapunk, melyeket bizonyos Youtube celebek csak az előfizetőknek gyártanak.Youtube Premium
A 12 dolcsiban benne van a Youtube Music Premium szolgáltatás is, ami kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a zenehallgatást. De hogyan működik ez a modern ökoszisztéma? Nos, a Youtube elnevezési szisztémája mindig is kicsit kriptikus volt. Emlékezzünk csak a 2018-ig tartó Youtube Red-re. A fizetős Youtube már évek óta létezett, csupán 2018 előtt ez volt a neve. A Youtube Red-ből aztán később Youtube Premium lett, miután a Youtube Premium Music egy teljesen különálló alkalmazássá nőtte ki magát. Manapság már számos márka és szolgáltatás üzemel a Youtube logója alatt. Ezek a következők:

  • – Youtube Premium: A már említett előfizetéses szolgáltatás, mely reklámmentesíti az oldalt és hozzáférést biztosít exkluzív tartalomhoz
  • – Youtube Music: Ez egy külön zene streaming alkalmazás, melyen keresztül ingyenesen hallgathatunk zenét. Tulajdonképpen a Google által biztosított válasz a Spotify-ra és az Apple Music-ra.
  • – Youtube Music Premium: Ez az előfizetős változata a sztenderd Youtube Music-nak és 10 dolcsiba kerül, hacsak nincs Youtube Premium előfizetésünk. Az ingyenes verzióval ellentétben a Premium lehetővé teszi a háttérben történő zenelejátszást, offline letöltéseket és magasabb bitrátás zenét.
  • – Youtube TV: Erről már kevesebben hallottak. Ez egy élő TV szolgáltatás, mely hasonló a Hulu-hoz, és lehetővé teszi, hogy élő adásokat nézzünk, továbbá felvegyünk felhő alapú DVR-okat.
  • – Youtube Kids: Ez egy olyan alkalmazás, melyet kifejezetten gyerekek számára fejlesztettek ki és csak a koruknak megfelelő tartalom megy rajta. A Youtube Premium által nyert extrák itt is alkalmazhatók.Youtube Premium Music

Mik tehát a Youtube Prémium valódi előnyei? Reklámmentes videózás, hozzáférés exkluzív tartalmakhoz, videók ingyenes letöltése későbbi megtekintésre, felturbózott zenehallgatás. Na de mindez megéri? Az egész attól függ, hogy mennyit használjuk a Youtube-ot. Ha nem túl sokat, akkor értelemszerűen nem. Ha naponta több órát, akkor igen. Csak a reklámok blokkolása kell? Nem kell Prémium, hiszen ott az AdBlocker. Ha vágyunk az exkluzivitásra és a jobb zenehallgatásra, akkor a Prémium megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .