Keresési előzmények lista letiltása

Windows 7 Intézőjének jobb felső sarkában lévő keresőbe ha belekattintunk (még mielőtt beírnánk bármi is) megjelenik a korábbi keresések listája.
Nézzük, hogyan lehet ezt a funkciót (mármint az előzmények mutatását) kikapcsolni.

Keresési előzmények
Keresési előzmények

Indítsuk el a Helyi csoportházirend szerkesztőt. Ehhez csak írjuk be a Start menü gyorskeresőjébe (vagy Futtatásba), hogy gpedit.msc

gpedit.msc keresése
gpedit.msc keresése

Ha elindult, akkor a bal oldali fa nézetben navigáljunk a következő helyre: Felhasználó konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Intéző (User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Explorer).

gpedit.msc
gpedit.msc
 

Keressük meg jobb oldalt a házirendek között a Turn off display of recent search entries in the Windows Explorer search box, majd kattintsunk rá kettőt, hogy megnyiljon a tulajdonságai.

Turn off display of recent search entries in the Windows Explorer search box házirend
Turn off display of recent search entries in the Windows Explorer search box házirend

A tulajdonságok között kattintsunk az Engedélyez (Enable) rádiógombra, majd OK gombra kattintva mentsük a módosítást.
Tipp: Ha nem szeretnénk az egész funkciót letiltani, akkor csak kattintsunk a Keresés beviteli mezőbe, vigyük az egeret a korábbi találatra, majd nyomjuk le a DEL gombot, így törölhetjük az előzményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .