A Google Glass feltámad: íme az ipar jövője (3. rész)

Google Glass

Az előző részekben megnéztük, hogy a Google Glass publikus bukása után hogyan talált sikert a Google az ipari szektorokban. A Glass elvileg hatékonyabbá és biztonságosabbá tette a cégek munkáját, kiemelten a szállítmányozásban, raktáros munkakörökben és az új dolgozók kiképzése terén. De mennyibe kerül mindez valakinek? Nézzük meg!

Hol a pénz?

Glass Drill

Tegyük fel, hogy cégtulajdonosok vagyunk és érdekel minket a Google Glass Enterprise beszerzése. Hol vehetünk egy szemüveget és mennyibe kerül? Nos, ez nem egy olyan kütyü, amit megrendelünk egy webshop-ból. A Google-től közvetlenül nem vehetünk Google Glass-t, mivel alá kell írnunk egy szerződést egy Glass Partner-el. Ezek olyan cégek, melyek rendelkeznek engedéllyel, hogy kifejlesszenek Google Glass termékeket testreszabva bizonyos ipari célokra. A megbízott cég felméri cégünk igényeit, majd lefejleszt egy teljesen egyedi szoftvert számunkra.

Nos, ez szép és jó, de mi a helyzet, ha csak egyet akarunk hobbi célra? Nem kell szerencsére a nagyokkal játszani, csak nagy pénztárcára lesz szükség. A Streye cég biztosít egyedi felhasználásra is Google Glass-t, de majd 2000 dollárunkba fog fájni. Ez azért nem olyan olcsó, sőt, 500 dolcsival drágább, mint az eredeti fogyasztói verzió. A cégek ráadásul lízingelhetik is a termékeket, míg ez magánszemélyek számára nem lehetséges.

A Google Glass jövője

Google Glass jovoje
 

A Google Glass jelenleg főleg gyárakban és raktárokban, szállítmányozással foglalkozó létesítményekben van használatban. Van viszont sok Glass partner, aki már kezdeményezte orvosi és élelmiszeripari területekre is kiterjeszteni a termék lehetőségeit. Azt állítják, hogy az eszközzel csökkenthetők a költségek éttermekben, segíthetünk autista gyerekeknek, továbbá vakok számára jobb függetlenségérzetet adhatunk. Ha közelebbről is megnézzük az ilyen cégek terveit, akkor látjuk, hogy még nem életképesek.

Sok munkába fog még kerülni, mielőtt a Google Glass probléma nélkül be tud tanítani mindenre egy gyorséttermi dolgozót. A legnagyobb kihívás a költségek csökkentése lesz, ugyanis 500 dollár feletti ár mellett nem éri meg a cégeknek a sztori. Egy nyüzsgő konyhában nem rohangálhatnak az újoncok 2000 dolláros szemüvegekkel.

Workforce

Mindentől eltekintve, el kell ismerni, hogy a Google Glass magabiztosan támadt fel hamvaiból. Az eredeti ötlet bukásra volt ítélve, azonban munkára befogva a Google Glass jól teljesít, az eredmények pedig jól mérhetők. Várni kell még pár évet, hogy hogyan alakul a teljes történet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .