Hogyan telepítsük a Windows 8 operációs rendszert VirtualBox-ba?

A Windows 7 sikere után az előzetesen beharangozott új stílus, és új irányvonal nyomán megszületett a Windows 8, és már elérhető az első publikus változata is. A Windows 8 Consumer Preview nevű tesztváltozatot mindenki ingyen letöltheti a Microsoft weboldaláról, és ismerkedhet vele. A számok szerint már több mint 1 millióan rá is kattantak a jövő operációs rendszerére. Jöjjön most egy kis segítség azoknak, akik szívesen kipróbálnák a Windows 8 operációs rendszert, de nem akarják most ezért legyalulni a jól bevált Windows 7-est, vagy a jó öreg Xp-t.
Aki mégis a Windows 8 éles kipróbálásán törné a fejét, jó hír, hogy ennek az operációs rendszernek nincs szüksége brutál mennyiségű és órajelű memóriára, és processzorra, mint a megboldogult Vistának.
Bár a Windows 8 telepítése nagyon könnyű, szinte 10 perc alatt élesben is fel lehet dobni a gépre, mégis, aki inkább csak kipróbálná, annak a VirtualBoxban való telepítés, igaz nem a legegyszerűbb, ám nyílván a legésszerűbb megoldása lehet. A VirtualBox 4.1.2 verzióján, és Windows 7 64 bites operációs rendszeren próbáljuk ki a Windows 8 telepítését.
A Windows 8 nem fog működni, ha a processzor virtualizáció nincs engedélyezve. S, bár a legtöbb processzor támogatja is, de az alapértelmezett beállítások szerint nincs engedélyezve. Ezt a BIOS-ban lehet viszonylag egyszerűen megoldani.
A VirtualBox telepítése közben, néhány felugró ablakban engedélyezni kell az Oracle számára néhány dolgot, ha ez megvan, akkor jöhet az új virtuális gép varázsló! .


Adj nevet a virtuális gépednek, jelen esetben, hogy stílusosak legyünk, ez legyen Windows 8, és válaszd ki a Windows 7 verziót, akkor is, ha 64 bites az operációs rendszered, különben a VirtualBox összeomlik.


 
Amennyiben a Windows 8 32 bites változatát telepíted, akkor legalább 1 GB virtuális memóriát válassz, ha a Window 8 64 bites változatát, akkor 4GB memória szükséges.
A VirtualBox lehetőséget biztosít egy virtuális merevlemez létrehozására, de alapértelmezés szerint használható a meglévő, mint Start-up lemez.
A következő lépésnél figyelj arra, hogy a VDI, az az a VirtualBox Disk Image legyen kiválasztva.
Kiválaszthatjuk, hogy a Windows 8 fix méret szerint, vagy dinamikusan használja merevlemezünket. Alapértelmezés szerint a VirtualBox lefoglal 20GB tárterületet. Ezt természetesen növelhetjük, vagy csökkenthetjük, de 20 GB-nál kevesebb nem ajánlatos.
Utolsó lépésnél kapunk egy összefoglalót az eddig megadott beállításainkról. A Create gomb megnyomásával elkezdi készíteni a virtuális lemez fájlt. Ez több időbe kerülhet, főleg, ha több mint 20 GB tárhelyet választottunk a Window 8 rendszerünknek.
A folyamat befejezése után a Create gombra kattintva megjelenik a Windows 8 virtuális gép bejelentkező felülete, itt még néhány beállítást kell végeznünk.


Először is a Beállítások – Rendszer alatt a baloldalon ellenőrizni kell, hogy az IO APIC engedélyezve van-e, ha nincs, jelöljük be. A processzor fülre kattintva pedig ellenőrizzük, hogy a PAE/NX be van-e jelölve. Az Acceleration fülön pedig ellenőrizzük, hogy a hardware virtualizációk engedélyezve vannak-e.
Ezeknek a beállításoknak az ellenőrzése mindenképp szükséges a Windows 8 működéséhez.
Most pedig csatoljuk fel a virtuális CD-meghajtónkat. Szintén a baloldalon a Storage menüben kattintsunk az IDE vezérlő melletti CD ikonra, és a „Válasszon egy virtuális CD/DVD lemez fájlt”-ra kattintva ki kell keresni a Windows 8 ISO képfájlt.
A kezdőoldalra visszatérve, majd a Start gombra való kattintás után a Windows 8 telepítő fogad bennünket. VirtualBoxban is viszonylag hamar megy a Windows 8 telepítése, majd, ha kész, el is indíthatjuk.


A következő futtatáskor a virtuális gépünkön egyenesen a Windows 8 fog indulni. Senki ne ijedjen meg, ha nem annyira stabil a Windows 8, hisz a végleges verzió még várat magára. Pletykák szerint augusztus környékén érkezik a végleges, ún. RTM változat.

8 thoughts on “Hogyan telepítsük a Windows 8 operációs rendszert VirtualBox-ba?

 1. Jaj hagyjuk már azt a szerencsétlen Vistát. Annak 256mb RAM kellett a futáshoz, 512 volt az ideális/ajánlott, a windows 7-nek 2gb (!!!) kell -az MS szerint is. Nem tudom miért kell ennyire benyalni az Ms-nek és a win7-et dicsőíteni, mind a 2-höz képest istencsászár a Vista és még mindig megbízhatóbb és gyorsabb, mint a win7 (legalábbis nekem eddig végig bevált). Ám az igaz, hogy kicsit kevesebbet fogyaszt a 8-as, mint a win7, mert már 800mb-tal is hajlandó működni (az más, hogy a Vista 600-zal ment csak hogy lássuk az arányokat). Ennek ellenére én kipróbáltam és kezelhetetlen egy laptopon is, sokkal rosszabb lett, mint az elődje.

 2. [re=17746]Dal[/re]: Hallod, ha te felteszed a vistát 256MB RAM-ra, akkor te vagy az istencsászár!

 3. malacka:
  Akkor ezek szerint az vagyok, mert egy nagyon régi netbookomon alapból XP volt (256mb-on, a gépet 2008-ban kaptam) és gondoltam úgyis vége van annak a gépnek, úgyhogy felteszem rá a Vistát. És működött, pedig azt hittem, hogy nem fog sikerülni! Sőt még az AERO is ment rajta, amin meglepődtem. Utána feltettem a Windows 7-et, akadozott-szaggatott és egy hét után kifüstölt a gép processzora (ami mellesleg állandóan 100%-on volt, holott a Vistánál 30-50%-on, XP-nél talán 10-en). Ám az iskolai gépen 512mb RAMra feltették a Win7-et és 500-at foglal belőle és lassú, mint az állat (megmozdítok egy ablakot és 100%-ra megy a proci ott is). Szóval nekem ebben elég nagy tapasztalatom van, vége a történetnek… mert ennek ellenére is szeretem a windows 7-et, de be kell látni, ahhoz bivaly gép kell!
  *600mb-t a Vista egy 2 gigás gépen fogyasztott, a windows 7 ugyanazon 1,2-őt fogyaszt (a legújabbon 1,4-et a 4-ből).

 4. Heló
  Segítsetek
  leszedtem már 4db win 8 at rc1 től kezdve customer x32 x64 et hiába teszem a virtualbox ba vagy azt irja hogy pc recovery kék háttér és f8 v enter de semmi.
  Rc1 nél meg loadingol max ilyen kocka neds stb szöveg meg para meg xx00x 00 akármik és nem megy tovább.
  rákerestem neten minden hol ugyanazt irják beállitom de egyik se megy fel a box ba miért???
  bármit próbálok egyik se Windows8-ConsumerPreview-32bit-English.iso se 64 es 4 et próbáltam de semmi.
  Virtualbocnál miért nem lehet usb ről exével telepiteni?

 5. Mindent megcsináltam amit le volt írva sőt nem ez az első hely ahol néztem/próbálkoztam de mindíg ezt aja ki:
  Failed to open a session for the virtual machine Windows 8.
  Module not found. (VERR_MODULE_NOT_FOUND).
  Result Code: E_FAIL (0x80004005)
  Component: Console
  Interface: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}
  Mi ez?

 6. ezt írja ki:
  Failed to open a session for the virtual machine Windows 8.
  Module not found. (VERR_MODULE_NOT_FOUND).
  Result Code: E_FAIL (0x80004005)
  Component: Console
  Interface: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}
  Mi ez?

 7. Visszajelzés: A windows 8 iso telepítéséhez segítséget itt találunk | SzerencsePláza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .