Internet Explorer 8 elrejtése Windows 7 alatt

A Windows 7 build 7048 óta lehetőség van arra, hogy eltávolítsuk az Internet Explorert (pontosabban elrejtsük). Emellett lehetőség van a Windows Media Player, valamint több elem eltávolítására, hozzáadására, amit szintén itt tehetünk meg.
A Start Menü gyorskeresőjébe írjuk be, hogy: windows feature
Majd a találatok között kattintsunk a „Turn Windows features on or off” Vezérlőpult elemre.

Windows 7 Start menü
Windows 7 Start menü

A listából vegyük ki a pipát az Internet Explorer 8 elől (valamint ha más is szeretnénk ki vagy bekapcsolni akkor azokat is) majd kattintsunk az OK gombra.
Windows 7 összetevők eltávolítása, telepítése
Windows 7 összetevők eltávolítása, telepítése

Figyelmeztet a Windows minket, hogy újra kell indítani a számítógépet. Újraindítás után történik meg az IE elrejtése, majd megint újraindul a Windows.

4 thoughts on “Internet Explorer 8 elrejtése Windows 7 alatt

  1. Magyarul egyszerűbb. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Windows szolgáltatások be-, és kikapcsolása > és a pipát kiveszed az IE elől.

  2. [re=3854]Mesant[/re]: Mikor ez íródott még nem volt sehol magyarítás. Szépen lassan majd át lesznek írva magyarra, csak hát senki nem foglalkozik ezzel főállásban.

  3. Charlie nem volt semmi rossz szándékom vele, csak egy felhasználónak a kérdésére hivatkoztam ezzel a cikkel a usite.hu oldalon, segítettem neki, meg gondolom másoknak is. Mindennap idenézek, mert a cikkeket elolvasom és nagyon tetszik az ötlet, hogy ötletekkel, tanácsokkal segítitek a felhasználókat.

  4. Nem tudtam sehol letölteni a Win 7-es oprendszerre az Internet Explorert, de fölösleges is lett volna hiszen az európai setup lemez rejtetten tartalmazza azt! A Win 7 telepítése után bármilyen html – t meg akarsz nyitni – csodák csodája – előjön ar IE explorer 8! Bár én másképp csináltam de szerintem így is működnie kell. Nekem akkor sikerült amikor a Storm II nevű kínai média playert setupoltam éppen {Vigyázz! Kémprogram!} akkor nem kémkedik ha a tray.exe progit kitörlöd a C:/Programfiles/StormII/ könyvtárjából és mindent tiltasz, esetleg törölsz amivel a nettel akarna kommunikálni. Egyébként nagyon jó progi, sajna kínai nyelvű, ezért mindent papírra rögzítve kell megjegyezni, próbálgatni. 🙂
    Tényleg sokat tud az Internet Explorer 8. Érdemes kipróbálni a fentieket! Mindenkinek jó netezést! „fogaskerekgyarto.hu”
    Utóirat: Írtam ezt amiatt hogy az európai Win 7 verzióból állítólag kimaradt az Internet Explorer. Két napos kutatás után sem tudtam seholsem letölteni. Lám mégis megoldottam a dolgot.:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .