PDF átalakítása szerkeszthető (DOC, RTF) formátumba

Előfordulhat, hogy van egy PDF fájlunk amit szeretnénk szerkeszteni, azonban arra is szükség van, hogy az eredeti formázást (képeket, táblázatokat) megtartsuk a fájlban.
Most bemutatok 3 online (internetes) és 4 offline (gépre telepíthető program) megoldást, mellyel átkonvertálhatjuk PDF fájljainkat szerkeszthető (DOC, RTF, amelyik program amit éppen támogat) formátumba.
Két tesztfájlt fogok használni, egy bonyolultabbat ami táblázatot, formázásokat tartalmaz (gombamergezesek.pdf), valamint egy egyszerűt, melyben csak szöveg található (dohany.pdf).
Mindkét fájl a Googleből van.

Online megoldások

Zamzar

Egy egyszerű (és reklámmentes) oldal, ahol 100 MiBájt méretig konvertálhatunk át PDF fájlokat. Az átkonvertálandó fájl lehet a számítógépünkön (ilyenkor fel kell tölteni előtte), vagy akár internetes címet (URL) is megadhatunk neki. (internetes cím esetén a Download fülre kattintsunk)
Az oldal segítségével nem csak PDF, hanem zene, videó, kép fájlokat is átkonvertálhatunk.
Az átkonvertált fájlokat email címünkre küldi el a weboldal. PDF fájlokat a következő formátumokba képes konvertálni: HTML, ODT, PCX (kép) PNG (kép), PS, RTF, TXT
zamzar
http://www.zamzar.com, tesztfájlok
Megjegyzés: közben sajnos gyengélkedik a Zamzar, nem igazán használható.

PDF Online

Ez mögött az online konverter mögött a BCL Easy Converter program fut (ez később lesz letölthető formában is). Itt csak feltölteni tudunk fájl (maximum 20 MiBájt méretig) és a kimenet formátumát sem tudjuk állítani (RTF formátumú fájlt kapunk).
Viszont a konvertálás azonnal végrehajtódik és rögtön le is tölthetjük a kész fájl az oldalról.
pdfonline fájl feltöltés
A kész fájlt az oldalról tölthetjük le:
pdfonline RTF fájl letöltése
http://www.pdfonline.com, tesztfájlok

Free PDF Converter

 

Ennél a szolgáltatásnál is tölthetünk fel fájlokat számítógépünkről, valamint megadhatunk URL-t is. Kezeli a jelszóval védett PDF fájlokat is (természetesen csak akkor, ha a jelszót ismerjük).
Kimeneti formátumnak beállíthatunk DOC, XLS és RTF fájltípusokat.
Itt lehetőségünk van arra, hogy az oldalról töltsük le a kész fájlokat (ez esetben nem kell megadunk az email címünket), valamint arra is, hogy emailben elküldjék a kész fájlt.
Az ő ű karakterekkel itt is gond van, valamint 2 oldalt konvertál csak át. Félóránként csak egy konvertálást végezhetünk.
freepdfconvert.com
http://www.freepdfconvert.com, tesztfájlok

Programok

BCL Easy Converter Desktop 1.0

A PDF Online mögött működő motor Windowsra letölthető változata. A program nagyon egyszerű, csak megadjuk a konvertálandó PDF fájlt, valamint, hogy hova mentsen és már konvertál is. A program, csakúgy mint az online verziója RTF formátumba ment.
A program sajnos fizetős, azonban ára csak 20$. Elérhető belőle próbaverzió, azonban az csak a PDF dokumentum első három oldalát konvertálja át.
BCL Easy Converter Desktop 1.0
Weboldala, letöltés, tesztfájlok

DocSmartz

Ezzel a programmal már végezhetünk tömeges konvertálást (mivel lehetőség több fájl kijelölni). A kezelőfelülete egyszerű, azonban itt már lehetőség van többféle kimeneti formátum (DOC, RTF, XLS, JPG, PS).
A konvertálás előtt egy kis varázsló vezet végig minket, ahol beállíthatjuk a konvertálást (mindenhez tartozik egy kis kép, aminek segítségével láthatjuk a beállítás hatását).
Ez a program is fizetős, ára $40, azonban elérhető belőle próba verzió, igaz az csak 3 oldalt konvertál át.
docsmartz
Weboldala, letöltés, tesztfájlok

ABBYY PDF Transformer 2.0

Ez is egy fizetős program, a legdrágább (89 ? vagy $99), azonban a legtöbbet is tudja. Elérhető demó belőle, melyet 15 napig használhatunk, maximum 50 oldal erejéig.
A program magyarul is tud, valamint nem okoz neki gondot a hosszú ékezetes karakterek kezelése sem. Gyakorlatilag az ABBY FineReader motorja van ebben a programban is (ha van ABBY FineReaderünk, abban is megtalálható a PDF átalakító funkció).
Menteni tud DOC, RTF, XLS, TXT, HTML, PDF fájlokba. Azokkal a PDF fájlokkal is boldogul, ahol nem szövegként, hanem képként lett elmentve a tartalom.
abby
Weboldala, letöltés, tesztfájlok

Free PDF to Word Doc Converter

Ez egy valóban ingyenes program. Menteni csak DOC formátumba tud. Sok beállítási lehetőség itt sincs, megadjuk, hogy mit szeretnénk konvertálni és azt hova mentse, valamint beállíthatunk egy alapértelmezett betűtípust.
Azonban néhány fájl átkonvertálása után regisztrálnunk kell egy ingyenes kódot, amit bekér a program.
Free PDF to Word Doc Converter
Weboldala, letöltés, tesztfájlok

Összegzés

Mindegyik programról elmondható, hogy bizonyos PDF fájlok esetén gondok lesznek a hosszú ékezetes karakterekkel (? jel lesz belőle). Az online szolgáltatások közül mindenképpen a PDF Online a legjobb. A gépre telepíthető programok között az ABBY tánik a legjobbnak, főleg, hogy magyarul is tud. Igaz, ennek ára is van.

3 thoughts on “PDF átalakítása szerkeszthető (DOC, RTF) formátumba

  1. köszi, kellett
    A zamzar apró formázási problémáktól eltekintve most rendben van

  2. Szia! Nagyon nagyon örülök és köszi az online progit! Nagyon nagy segítség volt!!!!!!!!!!!! (Y)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .