Rendszer-visszaállító letiltása, engedélyezése

A Windows Vista rendszer-visszaállító szolgáltatása hasznos dolog, azonban rendkívül helyigényes, valamint nem is kell minden meghajtón. Most bemutatom, hogy hogyan lehet kikapcsolni, valamint beállítani, hogy melyik meghajtó állapotait figyelje.

Hogyan is működik a rendszer visszaállító szolgáltatás? Nem csinál mást, mint időről-időre, valamint bizonyos események bekövetkeztekor (pl. frissítés telepítése a Windows Update szolgáltatáson keresztül) lemásolja a fájlaink és beállításaink aktuális állapotát.
Kattintsunk jobb egér gombbal a Számítógép ikonon, majd válasszuk ki a Tulajdonságok menüpontot.

Jobb egérgomb a Számítógépen
Jobb egérgomb a Számítógépen

Majd a Rendszertulajdonságoknál bal oldali Feladatok sávból kattintsunk a Rendszervédelem szövegre, majd erősítsük meg a folytatást.
Rendszer és karbantartás oldalsávja
Rendszer és karbantartás oldalsávja

A megjelenő ablakban láthatjuk, hogy jelenleg mely meghajtónkon van engedélyezve (be van pipálva), és melyeken nincs a rendszer visszaállítás. Amelyik meghajtón engedélyezve van, ott láthatjuk azt is, hogy mikor készült utoljára visszaállítási pont.
Rendszer tulajdonságai
Rendszer tulajdonságai

Letiltás

Amennyiben egy meghajtón le szeretnénk tiltani a rendszer-visszaállítást, elég csak kivenni a pipát a meghajtó elől, majd megerősíteni, hogy biztos ki akarjuk kapcsolni a rendszer-visszaállítást.

Rendszer-visszaállítás kikapcsolása
Rendszer-visszaállítás kikapcsolása

Majd ezután az OK gombra kattintva kiléphetünk a Rendszer tulajdonságai közül.

Engedélyezés

A rendszer-visszaállítás engedélyezéséhez csak pipáljuk be azokat a meghajtókat, melyeken el szeretnénk érni ezt a szolgáltatást, majd kattintsunk az Alkalmaz gombra.
Ha a Létrehozás gombra kattintunk, akkor most rögtön létrehozhatunk egy visszaállítási pontot. Elég csak megadni a pont nevét, és egy OK gombra kattintani.

Rendszer-visszaállítási pont nevének megadása
Rendszer-visszaállítási pont nevének megadása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .