Samsung akkumulátor csere szakszerű keretek között

samsung akkumulátor csere

A Samsung akkumulátor csere előbb-utóbb esedékessé válhat az élettartama előrehaladtával. Minél jobb minőségű és nagyobb kapacitással rendelkezik az adott egység, a telefon annál lassabban merül le. A minőség az feltöltések számán is megmutatkozik.

Minden akku esetében létezik egy a gyártó által közölt szám, amely egyértelműen jelzi, hogy megközelítőleg hányszor tölthetjük fel a telefonunkban ugyanazt az akkut.

Mikor válhat szükségessé a Samsung akkumulátor csere?

A már említett szám csak hozzávetőleges, hiszen az akkuk élettartamát nagyon sokféle körülmény befolyásolja. Egyrészt az, hogy milyen gyakran merítjük le a telefont. Minél gyakrabban töltjük fel, annál jobban rövidül az élettartama.

 

Az sem mindegy, hogy miként tartjuk karban a telefonunk energia egységét, hiszen vannak bizonyos szabályok, amiket érdemes betartani, hogyha nem szeretnénk idő előtt Samsung akkumulátor cserét.

Megtörténik, hogy töltő hiányában a telefon teljesen lemerül, de amennyiben lehet ezt igyekezzünk elkerülni. Egyes szakértők szerint egy akku akkor tart a legtovább, hogyha minél tovább tartjuk a töltöttségi szintet 50% felett. De ha több napon keresztül hagyjuk lemerült állapotban, akkor hamarosan szembe kell néznünk a Samsung akkumulátor cserével.

A természetes elhasználódás egyértelmű jelei, amikor a készülék hirtelen kikapcsol. Ez inkább a téli időszakra jellemző, amikor annyira lehűl az akku, hogy még feltöltött állapotban sem képes biztosítani a telefon működéséhez szükséges energiát.

Egyszerűen lefagy és még újra fel nem melegszik szobahőmérsékleten, addig nem tudjuk bekapcsolni a telefont. Az extrém hideg minden akku nagy ellensége, de 0 fok körül hagyományos esetben még gond nélkül bírnia kéne egy megfelelően működő akkunak.

akkumulátor csere

Ha nem terheljük nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokkal a telefon erőforrását és mégis gyors merülést tapasztalunk, az szintén az akku rossz állapotára utalhat. Érdemes néha egy kis tisztogatást végezni a telefonon, mert számos, nem használt, mégis a háttérben futó szolgáltatás ronthatja az akku üzemidéjét, ami csalóka lehet a Samsung akkumulátor cserét illetően.

Miként történik a Samsung akkumulátor csere?

Hát manapság már egyáltalán nem úgy, ahogy azt ezelőtt 10-15 évvel 2-3 mozdulattal meg lehetett oldani. A cserélhető akkus mobilok ideje néhány évvel ezelőtt leáldozott. Tény az is, hogy kevesen használják addig a telefonjukat, amíg az akku természetes elektrokémiai leromlása végbemegy.

Ha mégis eljön a Samsung akkumulátor csere ideje, akkor az a készülékre vonatkozó jótállás függvényében díjmentesen kivitelezhető. Manapság a fejlett érzékelőkkel ellátott modellek a különféle algoritmusok segítségével képesek megállapítani az akku állapotát, amiről értesíthetnek a képernyőn felugró üzenet formájában.

A Samsung készülékek képesek az öndiagnosztikára a Samsung Members alkalmazáson keresztül. Ebben meg kell keresni az „Eszközkarbantartó“ opciót, amely egyértelműen lerántja a leplet az akku állapotáról.

Az akku csere továbbra is a hátlap eltávolításával kezdődik. Az egy kattintással levehető hátlapok már kimentek a divatból, sőt még csak nem is csavarok rögzítik azt a mobilhoz. A ragasztott hátlapok prémium hatást keltenek.

Az eltávolításuk, illetve a vissza ragasztásuk a megfelelő eszközök hiányában elég komoly kihívás lehet. A Samsung akkumulátor csere során biztosan szükség lesz egy hőlégfúvóra és műanyag telefonszerelő eszközökre, tapadókorongra, amikkel óvatosan le lehet választani a hátlapot.

A dolgot nehezíti a hátlap anyaga, ami általában valamilyen üvegborítás szokott lenni manapság. Ha nem vagyunk elég gyakorlottak, akkor megtörténhet, hogy megroppantjuk a levétel közben. Ezt követően elénk tárul az akku, amit még mindig nem lehet csak úgy kiemelni a mobil testéből.

Előbb a csatlakozóját kell lekapcsolni az alaplapról, majd óvatosan eltávolítani azokat a részeket, amik az akkut rögzítik. Bizonyos modelleknél az akku is be van ragasztva, ami még inkább megnehezíti a Samsung akkumulátor cserét házilag. A Samsung akkumulátor cserével érdemes szakszervizhez fordulni, mert így nem kockáztatjuk azt, hogy még jobban tönkre tesszük a mobilt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .