Kompromisszumokkal jár a Samsung kijelző javítás

samsung kijelző javítás

A Samsung kijelző javítás sohasem volt egy egyszerű feladat egy átlag felhasználónak. Mindenki szereti az okostelefonokat, hiszen már a mindennapjaink részévé váltak. Viszont, amilyen hasznos és hétköznapi eszközöknek számítanak, legalább annyira sérülékenyek.

Általában a képernyő van kitéve a leginkább az ütéseknek, repedéseknek. Jogost tehát a kérdés, hogy miként járjunk el, hogyha aktuálissá válik a Samsung kijelző csere?

Megéri a Samsung kijelző javítás?

Lássuk be, hogy ez nem egy egyszerű kérdés. Az okostelefonoknak a képernyőjük az egyik legdrágább alkatrészük, aminek a cseréje természetesen megoldható, de nem biztos, hogy kifizetődő. Hol van már az a világ, amikor egy telefont teljes egészében csavarok tartottak össze?

 

A mai mobilokban is találhatunk csavarokat bőséggel, ám ezek olyannyira aprók és olyan típusúak, amikhez speciális szerszámkészletre van szükség, hogyha szét szeretnénk bontani. Nem beszélve a ragasztott részekről, amilyen a képernyő is. Ezzel együtt felmerül még egy probléma, mégpedig a vízállóság kérdése.

Hőlégfúvóval, esetleg egy hajszárítóval is fel lehet melegíteni egy Samsung mobilt olyannyira, hogy meglágyuljon a ragasztás. Ezt követően pedig egy tapadókoronggal eltávolítható a hátlap. Ezt követően pedig nagy valószínűséggel vissza kell bontani az egész telefont, ami annyit jelent, hogy az akkutól kezdve, az alaplapig mindent el kell távolítani belőle, mert csak válik javíthatóvá a Samsung kijelző hiba.

Egy szó, mint száz újra kell építeni az egész telefont a Samsung kijelző javítás során. Tegyük fel, hogy mi magunk vagy a szakszerviz sikerrel járt a Samsung kijelző cserét illetően, ami szép és jó, viszont arra már nem lesz garancia, hogy a telefon továbbra is vízálló. Elég egy aprócska rés, egy aprócska folyadék és a telefon érzékeny elektronikáját azonnal tönkrevághatja egy rövidzárlat.

Samsung kijelző javítás ár tekintetében is rizikós lehet

Tegyük fel, hogy szakszervizhez fordulunk a problémánkkal. Ilyenkor a végösszeg általában attól függ, hogy milyen modell esetében szeretnénk kérvényezni a Samsung kijelző javítást illetve, hogy gyári vagy utángyártott alkatrész kerül-e beépítésre a régi helyett.

samsung kijelző csere

Minél újabb modellről van szó, annál nagyobb összegre kell számítanunk. Ráadásul ott vannak a speciális kihajthatós modellek a Flip szériából. Ezeknek a javítását nem vállalja minden szerviz a bonyolultabb konstrukció miatt.

Itt pedig el is érkeztünk arra a pontra, amikor már feltehetjük magunknak a kérdés, hogy egyáltalán megéri a Samsung kijelző javítás, ilyen áron? Mert ha sikerül is találnunk egy szervizt, amelynél kicserélhető az adott kijelző, megeshet, hogy azért az összegért már szinte egy másik mobilt vásárolhatnánk.

Mivel nem ritka, hogy egy-egy csúcskészülék ára eléri a félmillió forintot vagy meg is haladja azt, ezért sokan élnek a lehetőséggel és biztosítást kötnek a mobilra. Ilyenkor már sokkal kedvezőbb feltételek mellett valósulhat meg a Samsung kijelző javítás.

Jó, de mégis mit áll a garancia? Megveszek egy méregdrága telefont és még a biztosításért is fizetnem kell? Ha elejtjük, megütjük a mobilunkat, tehát a mi hibánkból kifolyólag megy tönkre, hiába a jótállás, mert ilyen helyzetben nem igényelhetünk Samsung kijelző javítást ingyen.

De, ha beég a kijelző, vagy megjelenik 1-2 halott pixel, vagy egyszerűen csak nem jelenít meg semmit egyik napról a másikra, akkor jó eséllyel kicserélhetjük a mobilt, amennyiben még van rá garancia.

Óvatosan a használt mobil vásárlással

Különösen akkor, hogyha látatlanban vesszük meg a telefont. Mindenki tud olyan képeket készíteni az eladni kívánt mobilról, amin nem látszanak az árulkodó hibák, hajszálrepedések. Sajnos a csalók kihasználják a gyanútlan vásárlók figyelmetlenségét és ilyenkor már hiába aprehendálunk az öklünket rázva, hogy márpedig kérjük vissza a pénzünket.

A Samsung kijelző javítás tehát minden további nélkül lehetséges, viszont a felsorolt tények számba ismeretében nem biztos, hogy minden esetben kifizetődő, ezért nem árt mérlegelni előtte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .