Újdonságok a Windows 10 20H2 frissítésben (1. rész)

Samsung Phone’s Android Apps

A 20H2 frissítés Windows 10-re októberben vagy novemberben várható és főleg apróbb hibák kijavítására, továbbá a teljesítmény optimalizálására fog törekedni. A kis dolgok ellenére lesznek viszont nagyobb változtatások is, mint például a Rendszer panel eltávolítása a Gépházban. Nézzük tehát, hogy konkrétan mik várhatók az ősszel érkező nagyobb Windows 10 frissítésben!Windows 10 20H2 frissites

Nem lesz túl sok újdonság, ez pedig nagy hír!

A legutóbbi nagyobb rendszerfrissítésre Windows 10 alatt májusban került sor, ekkor jött ki a 20H1. A 20H2 ennek lesz az utódja. Mint említettük, főleg a motorháztető alatt lesznek a fő változtatások az új frissítésben, de lesznek olyan extrák, melyeket láthatunk is. A Vezérlőpultban a klasszikus rendszerpanel elrendezés el fog tűnni. Nem kell akkora újítást várni, mint a 20H1 volt. A 20H2 inkább az előző verzió letisztultabb verziója lesz további fejlesztésekkel és optimalizációkkal.System Control Panel
A Microsoft is úgy fogalmazott, hogy kapunk néhány új funkciót, továbbá a stabilitás és a teljesítmény növelése lesz a középpontban az új frissítéssel. A 20H2 telepítése gyorsan meglesz, nem kell órák hosszáig tartó kék képernyőktől tartani. Ha rendelkezünk a 20H1-el, akkor a telepítés rendkívül gyors és újraindításoktól mentes lesz.
A klasszikus Rendszer panel el lesz távolítva a Vezérlőpultból, és helyette pedig a Névjegy menübe kerülünk át az új Gépház menürendszerben. Ez persze nem hangzik olyan nagy számnak, viszont néhány hasznos funkció, mint például a Bitlocker kezelője vagy az Eszközkezelő jobban látható helyre fog kerülni. Ez egy újabb lépés a Microsoft hosszú törekvésében arra, hogy a Vezérlőpultot szép lassan kivonják a forgalomból és helyére a Gépház kerüljön. Természetesen a Vezérlőpultnak még mindig vannak fontos funkciói, de a Microsoft ezeket szépen lassan átépíti a Gépházba.

Az új Microsoft Edge teljes integrálásaNew Microsoft Edge

A Microsoft igencsak büszke arra, hogy ez lesz a Windows 10 első olyan verziója, melyben a Chromium alapú Microsoft Edge már integrálva érkezik a rendszerben. Ez persze nem olyan nagy hír, hiszen az új Edge böngészőt már 2020 január 15 óta le lehet tölteni, de ezzel a frissítéssel minden kicsivel hivatalosabbá válik és az új Edge lecseréli a régit.
Láthatjuk, hogy történnek azért dolgok az új 20H2 frissítésben majd és van még egy-két érdekes extra, melyről érdemes lesz tudni. A következő részben megnézzük, hogy mi a helyzet a tálcával, az Android alkalmazásokkal és egyéb apróbb változtatásokkal.

2 thoughts on “Újdonságok a Windows 10 20H2 frissítésben (1. rész)

  1. Frissítettem a 20h2-re, azóta 2 percig tart, mire a jelszóbekérő megjelenik. Mi lehet az oka?

  2. Kedves Gusztáv! Biztosat nem tudok rá válaszolni, de valószínű túl kevés a memória vagy a tárhelye az új rendszerhez. Ez olyan lehet, mint a telefonnál. Az új android 2GB belső memóriával már nem működik csak döcög.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .