Újdonságok a Windows 10 20H2 frissítésben (2. rész)

Samsung Phone’s Android Apps

Az előző részben láttuk, hogy a 20H2 frissítés Windows 10-re hamarosan érkezik és lesz benne pár érdekesség, mely gyorsabbá és stabilabbá teszi majd az operációs rendszert. Nézzük milyen finomságok kerülnek még a Windows 10-be ősszel, amikor az új frissítés megérkezik!Windows 10 20H2 frissites

Közvetlen Android hozzáférés PC-ről

A Microsoft az új frissítésben kicsit kibővíti a „Your Phone” applikációt és további funkciókat biztosít bizonyos Samsung telefonok számára. Ha készülékünk rajta van a listán, akkor a számítógépről közvetlenül hozzáférhetünk majd a telefonra telepített alkalmazásokhoz. Ezek a telefonon fognak futni, de elindíthatjuk és vezérelhetjük is őket a gépről.Samsung Phone’s Android Apps
A Samsung később a Galaxy Note 20-al ki is akarja bővíteni ezt a funkcionalitást és egyszerre több alkalmazást is elindíthatunk majd a PC-ről, továbbá kezelhetjük is őket. A telefonok tulajdonképpen mini számítógépekké válnak.

A Start menü jobban passzolFocus Assist Notifications

Az új Start menü „tématudatos” csempéket fog kapni, ami azt jelenti, hogy olyan színekre vált, ami passzol a beállított háttérhez a számítógépen. A csempék világosabbak és sötétebbek lehetnek annak megfelelően, hogy milyenek a háttér színei. Eddig az alapértelmezett Windows téma kék ikonokat használt kék háttérrel és ez nem sokat változott, ezentúl viszont dinamikusan változó színekkel vár minket a Start menü és a csempék.

Automatikus váltás tabletreAutomatic Tablet Mode

 

Amikor egy 2 az egyben eszközről lecsatlakoztattunk egy eszközt, egy értesítés jelent meg és megkérdezte, hogy aktiválni akarjuk e a tablet módot. Ezentúl erre a lépésre nem lesz szükség, ugyanis az ilyen eszközökön a Windows automatikusan tablet módba fog lépni. Ezt természetesen módosíthatjuk a Settings > System > Tablet útvonalon, ha nem akarjuk, hogy automatikus legyen a váltás, de sokak életét megkönnyítheti az új automatikus funkció.

Apróbb változtatások

Az értesítések kapnak egy kis extrát, mégpedig az applikációk logói meg fognak jelenni rajtuk, melyek küldik az értesítést. Apró változtatás, de segít beazonosítani, hogy pontosan milyen helyről kapunk újdonságokat és nem csak linkeket kell folyton értelmeznünk.New Microsoft Edge
Apróbb fejlesztés érkezik a tálcához is. A Windows automatikusan változtatni fogja a tálca elrendezését annak megfelelően, hogy milyen célra használjuk éppen PC-nket. Ha például boot-olás közben csatlakoztatunk egy Android telefont, akkor telefonunk ikonja megjelenik a tálcán. Ha például Xbox Live fiókot használunk egy gamer PC-n, akkor az Xbox Live ikonja is rákerül a tálcára.
Egyelőre a 20H2 frissítésről ennyit. Van még pár dolog, ami változik, de sokáig tartana felsorolni mindent. Összességében a rendszer hatékonyabb, stabilabb és felhasználóbarátabb lesz!

2 thoughts on “Újdonságok a Windows 10 20H2 frissítésben (2. rész)

  1. Jó ,,persze….bámuljuk 10 éve lassan ugyanezt a szar operációs rendszert és ezeknek a frissítéseknek álcázott parasztvakitásokat nevezik a legújabb rendszerfrissítéseknek ? Őszintén 2021-ben mikor már számítógéppel vezérelt önjáró tesla autók vannak ezekkkel az elvakult vacakokkal gondoljátok úgy hogy ezek nagy dolgok? Komolyan mondom ez olyan mint mikor egy bizonyos híres énekes belesült a magyar himnuszba..ciki gáz és égő. valljuk be ez a windows 10 alapjában véve elavult xp abgrédelt ócska rendszer.Próbálhatnának valami olyat mutatni ami elkápráztatja újnak mitőbb jövőbe belevezető belepillantó operációs rendszer ami mondjuk már az okosházat a háztartási robotok vezérlőpanelét az autóm állapotát vagy valami ilyesmit tartalmaz..tudod ami a jövőt mutatja be nem a windows xp-t áztnevezve win 10-nek és pár ilesztőprogramot hozzátéve.Köszönöm hogy 20 éve ugyanazt a vacakot használhattam és jó sok pénzért persze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .