Weboldalak blokkolása Firefox 3.0 ban és 3.5-ben

Ez a blog segítséget nyújt abban, hogy a nem kívánt oldalak megjelenítését meg gátoljuk. Először is nézzük meg, hogy lehet ezt Firefox 3.0-ban megoldani.

Firefox 3.0

BlockSite

Először is látogassunk el az alábbi linkre.
BlockSite

01
Firefox 3.0

És a megjelenő oldalon kattintsunk az „Add to Firefox” feliratú gombra.

02
Szoftvertelepítés

Majd a megjelenő ablakban a telepítés most gombra.

03
Kiegészítők

Ekkor elindul a letöltés és ha befejeződött kattintsunk a Firefox újraindítása gombra.

04
Kiegészítők

Ha a Firefox újraindult automatikusan megjelenik a kiegészítőket tartalmazó ablak, amelyet utólag az eszközök menü kiegészítők menüpontjával is megjeleníthetünk. Most a kiegészítők között keressük meg és jelöljük ki a BolckSite-ot, és kattintsunk a beállítások gombra.

05
BlockSite

Itt kattintsunk az „Add” gombra és írjuk be a tiltani kívánt weboldal URL-jét, majd kattintsunk az Ok ra aztán a beállítások ablakban is az okra és végül zárjuk be a kiegészítők ablakot.

Firefox 3.5

Block This Site

Először is ez a program csak Windowson működik mivel egy Windowsban jelenlévő host file tartalmát módosítja. A letöltéséhez látogassunk el az alábbi linkre.
Block This Site

01
Firefox 3.5

 

Először is kattintsunk a „Let me install this experimental add-on”  melletti jelölő négyzetre. Majd ennek hatására a „Hozzáadás:Firefox” gomb zöldre vált, ekkor kattintsunk rá.

02
Szoftvertelepítés

Most kattintsunk a „Telepítés most” gombra.

03
Kiegészítők

Kattintsunk a „Firefox újraindítása” gombra.

04
Kiegészítők

Ha a Firefox újraindult automatikusan megjelenik a kiegészítőket tartalmazó ablak, amelyet az eszközök menü kiegészítők menüpontjával is előhívhatunk. Most keressük meg a Block This Shis Site nevű kiegészítőt, kattintsunk rá majd a beállítások gombra. Most pedig az „Open Host File” gombra kattintsunk.

05
Jegyzettömb - Hosts

Most ezt a jegyzettömböt kell látnunk. Amely a c:\windows\system32\drivers\etc könyvtárban is megtalálható hosts néven.  Ha egy oldalt tiltani akarunk írjuk be az utolsó sor után hogy 127.0.0.1 majd szóköz, és a a tiltani kívánt weboldal url-je. Minden tiltani kívánt oldalt uj sorba helyezzünk. Ez volt az egyik módja az oldalak tiltásának, nézzük a másikat. Ehez elkell látogassunk el a tiltani kívánt weboldalra

06
Firefox 3.5

Majd kattintsunk egyet jobb gombbal az oldalon és a felbukkanó menüben válasszuk a „Block This Site” menüpontot.

3 thoughts on “Weboldalak blokkolása Firefox 3.0 ban és 3.5-ben

 1. Figyelem!!! A cikkben bemutat Block This Site már nem elérhető arról a link-ről, és jelenleg máshol sem találom. Szóval az írásomnak az a része már nem működik. De abban a részben szó esik a c:\windows\system32\drivers\etc könyvtárban megtalálható hosts file-ról, és annak szerkesztéséről, ez a megoldás természetesen még működik. De ha valakinek kényelmetlen lenne ez a módszer, nézze meg az alábbi leírásomat egy programról ami szintén oldal blokkoló funkciót tölt be http://www.freeweb.hu/sipci1989/blockwebsitebuddy.html

 2. Királyság! 😀
  Lehet hogy máshol is le van írva ez a plusz cucc, de én nálad olvastam először – magyarul legalábbis – ez tényleg jó, csak ajánlani tudom. A netezés világában sok visszatérő oldal van, amit idegesít minket és erre a problémára ez majdnem teljes megoldást nyújt. Tűzróka forever! xD 😛

 3. Nos valóban igaz, amikor e sorokat írom, ez a kiegészítő nem elérhető.
  Vélelmezem, hogy nem véletlenül távolította el a Mozilla. De van más megoldás:
  pld.:ezen az oldalon
  Bár az oldal angol nyelvű, de nem kell hozzá „pilótavizsga”, hogy megértsd, de nem árt odafigyelni.
  Ezen felül léteznek még más listák is:
  http://pgl.yoyo.org/adservers/index.php (ide pilótavizsga kell)
  http://someonewhocares.org/hosts/
  http://www.hosts-file.net/?s=Download

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .