Windows 10 kontra Windows 8. Hasonlóságok és különbségek?

A Windows 10 majdnem egy éve lett rászabadítva a világra és már felhasználók százmilliói használják ezt az új és igen fejlett operációs rendszert. Amely nem mellesleg egy ingyenes upgrade (volt), ha rendelkezünk egy régebbi Windows operációs rendszerrel, mint például a Windows 8. Azonban érdemes váltani? Ideje összehasonlítani az újat és a régit és megtudni, mi is a különbség a Windows 8 és a Windows 10 között.
WINDOWS 8 kontra WINDOWS 10: Eszközök.
Jelenleg 3 különböző típusú operációs rendszer létezik, amelyet Windows 8-nak lehet nevezni. 4, ha beleszámoljuk a 32 és 64 bites verziókat is. A Windows 8 maga egy X86 szoftver, amely PC-n, tableten, valamint laptopokon való használatra lett tervezve. Aztán ott van még a Windows RT, amely másfajta tabletekre lett tervezve, mint például a Microsoft saját Surface és Surface 2 eszközére. Utoljára pedig ott van a Windows Phone 8, amely természetesen a mobilokhoz lett készítve. A Windows 10 legnagyobb előnye, hogy ezt a sok különböző operációs rendszert el lehet felejteni. Egységes operációs rendszerről van szó, amely minden eszközön probléma nélkül futtatható.
win8vswin10

A Microsoft végleg leselejtezte a Windows RT-t, amely jó hír, mivel ez az operációs rendszer messze alulmúlta az elvárásokat. A rossz hír sajnos, hogy a Surface és Surface 2 tulajdonosok zsákutcába jutottak, mivel számukra nincs váltási lehetőség a Windows 10-re.
Sokan azért háborognak, mert a Microsoft úgy döntött, nem hozza vissza teljes egészében a Windows 7-ben megismert Start menüt, azonban örömünkre a Windows 10 Start menüje jelentős fejlesztéseken ment keresztül annak érdekében, hogy a Windows alkalmazásokat hatékonyabban kihasználhassuk.
win10startmenu
A Windows 10-es Start menüben megtalálhatjuk a gyakran használt alkalmazások listáját, valamint gyors elérési útvonalakat a számítógép fontos beállításaihoz. Ezen kívül pár kattintással hozzáférhetünk dokumentumokhoz, képekhez és mappákhoz is. A menü legalján még egy olyan opció is van, hogy ’’minden alkalmazás’’.(Allapps)
A Microsoft ezen kívül megtartotta Windows 8-ban megismert kezdőképernyő funkcionalitását a jobb oldalon, ahol találhatunk átméretezhető csempéket, így azonnal megtekinthetjük e-mailjeinket vagy naptárunkat. Még egy praktikus dolog, hogy maga a Start menü is testre szabható. Átalakíthatjuk a méretét, valamint a füleket (tabokat) is átrendezhetjük igényeink szerint. A Start menü teljes képernyős módban is elérhető, ha szükségünk van rá.
win10vs.win8.2
Windows 8 kontra Windows 10 végszó: univerzális alkalmazások.
Bizony, a Windows 10-ben minden eszközön ugyanazt kapjuk az alkalmazásoktól. Ha egy Univerzális alkalmazásról van szó, mint például a Word vagy az Outlook, akkor az minden eszközön, legyen szó PC-ről, laptopról vagy telefonról, esetleg tabletről ugyanúgy fog működni.
win10.vs.win8.1
A felhasználói interfész természetesen minimális mértékben változhat az eszköztől függően, azonban jelentős, szoftveren belüli változások nincsenek. Az egyik legnagyobb előnye a Windows 10-nek a Windows 8-al szemben ez és az is, hogy adataink szinkronizálódnak eszközeink között.
Érdemes tehát Windows 10-re váltani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .