A legjobb jegyzetkészítő alkalmazások Androidra (1. rész)

A legjobbakkal is megesik, hogy hirtelen eszükbe jut valami, de nem írják le sehova emlékeztetőként, és el is felejtik, amikor pedig aktuális lesz, akkor csak megy a fejfájás miatta. Van néhány androidos alkalmazás, mely segítségével azonnal lejegyezhetjük tennivalóinkat pár mozdulat segítségével, ha éppen kéznél van az okostelefon. Nézzük tehát, hogy milyen opcióink vannak!

Ha invesztálódtunk a Google infrastruktúrájába és szolgáltatásaiba, akkor a Google Keep egy rendkívül hasznos extra alkalmazás lehet számunkra. A Google Keep szinkronizálja az összes telefonon található jegyzetet Google fiókunkkal, tehát készül róluk eleve egy biztonsági mentés. Google Keep segítségével bármilyen eszközön olvashatjuk jegyzeteinket, legyen az iOS, Android vagy Chrome bővítmény alapú.

A Keep nagy előnye, hogy színkódot adhatunk különböző jegyzeteinknek, a fontos dolgokat pedig kitűzhetjük a lista elejére, valamint archiválhatjuk azokat, amiket nem akarunk minden nap látni. A jegyzetkészítés új szintre emelkedett, ugyanis készíthetünk hangfelvétel alapú jegyzetet, de akár rajzolhatunk is a megszokott szöveges jegyzet mellett. Ami pedig full extra, hogy a Keep a hangfelvételt le tudja konvertálni szövegbe is (feltéve, ha jó a minőség). A Keep-et azért szeretjük, mert minimalista. Nem kell beállítások tucatjait átböngészni, egyszerűen csak leírjuk, amire éppen szükség van.
Ha inkább a Microsoft oldala felé húz a lelkünk, akkor a OneNote lesz az ideális választás. Ez a Microsoft fiókunkkal szinkronizál hasonló módon, mint a Keep, és szintén hozzáadhatunk jegyzeteket az adatbázishoz ezáltal Windows-ról, MacOS-ről, Android-ról és iOS-ról is.

A OneNote egyik fő ’selling point’-ja, hogy jegyzeteinket jegyzetfüzetekbe (notebooks) szervezi, tehát különböző témáknak különböző füzeteket rendelhetünk, így minden átlátható. Ha egy jegyzet kifejezetten fontos, akkor a főoldalhoz (homepage) hozzáadhatjuk. A OneNote több extra funkciót tud, mint a Keep. Ha tennivalóinkról készítünk egy listát, akkor hozzáadhatunk képeket, hangfelvételeket, rajzokat, checkbox-okat. A OneNote a kézírásunkat írott szöveggé tudja alakítani, továbbá a matematikai egyenletekkel is tudja ily módon rögzíteni.
A jegyzetkészítő alkalmazások közül egyértelműen a Google Keep és a OneNote a legnagyobbak és a legismertebbek. A következő részben megnézünk pár kevésbé prominens opciót is azok számára, akik nem akarnak a nagy platformokkal dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .