Amazon MP3 Downloader telepítése

Ebben a leírásban bemutatom, hogy hogyan telepíthetjük az Amazon MP3 letöltő programját Ubuntu (Kubuntu, Xubuntu, stb.) 7.10 alá.
Tavaly szeptemberben az Amazon megnyitotta publikus béta tesztelésre MP3 boltját, ahol több mint kétmillió (ma már állítólag megduplázódott ez a szám) DRM mentes MP3 formátumú zene vásárolható számonként kb. 1 USD összegért.
Március elején az Amazon a nagyobb Linux disztribúciókhoz (Ubuntu 7.10 „Gutsy”, Debian 4.0 „Etch” Fedora 8 és openSUSE 10.3) is kiadta programját mellyel a megvásárolt zenék letölthetőek (maga a program csak akkor szükséges, ha egész albumot szeretnénk vásárolni, számok). Jelenleg ez a szolgáltatás csak az USA területéről érhető el, azonban a hírek szerint még idén terjeszkednek Európába is.
Hogy miért lesz ez nekünk jó? Az iTunesba igaz, hogy több millió szám van, azonban ott csak DRM-el ellátott, iPod-on lejátszható számokat lehet vásárolni.

Grafikus telepítés

Indítsuk el kedvenc böngészőnket, és menjünk a http://www.amazon.com/gp/dmusic/help/amd.html oldalra. Az oldal alján jelöljük be az „I agree to the terms of use” checkboxot” (ezzel elfogadjuk a licencfeltételeket), majd kattintsunk a Download Now for Ubuntu gombra, így letöltjük a programot.

Amazon weboldala Firefoxban
Amazon weboldala Firefoxban

A Firefox (vagy az a böngésző amivel dolgozunk) lehetőségei közül a megnyitást válasszuk. Ubuntun a GDebi-vel, Kubuntun a KPackage-vel.

Telepítő letöltése Firefoxszal
Telepítő letöltése Firefoxszal
 

Ha a letöltés kész a csomagtelepítő automatikusan elindul. GDebi esetén kattintsunk a Csomag telepítése (Install Package) gombra
A csomagtelepítő kérni fogja a jelszót.

Letöltött csomag telepítése
Letöltött csomag telepítése

Automatikusan települnek a függőségek…

Függőségek telepítése
Függőségek telepítése

Ha végzett a telepítéssel kattintsunk a Bezár (Close) gombra, hogy kilépjünk a telepítőből.

Parancssoros telepítés

Nyissuk meg a Terminált (Konzolt), majd töltsük le a deb telepítőt.

wget https://hogyan.org/letoltes/Amazon+MP3+Downloader

Telepítsük a programot (figyelmeztetni fog, hogy függőségek hiányoznak, ezzel ne foglalkozzunk):

sudo dpkg -i ./amazonmp3*.deb

Majd a függőségeit:

sudo apt-get install -f -y

A program

Telepítés után az Alkalmazások (vagy K menü), Internet menüpont alatt találjuk meg a programot.

Program indítésa K menüből
Program indítésa K menüből

A program

amazon mp3 downloader
amazon mp3 downloader

Első induláskor meg nyílik a rendszer alapértelmezett böngészője, és a http://www.amazon.com/gp/dmusic/after_download_manager_install.html oldalra navigál minket.
Ezen az oldalon egy ingyenes számot is letölthetünk, hogy kipróbáljuk a programot. Az amazonról letöltött számok amz kiterjesztésűek, ezeket lehet az MP3 Downloaderrel megnyitni.

2 thoughts on “Amazon MP3 Downloader telepítése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .