Miért jó az Office 365?

Ha előfizetünk az Office 365 szolgáltatására, akkor kapunk egy klienst, melyet le kell töltenünk gépünkre. Mindemellé egyéb web alapú alkalmazások is járnak, melyeket böngészőnkben futtathatunk. De melyek azok az alkalmazások, melyeket megkapunk, amikor előfizetünk?

Az Office 365 programcsomag megrendelésekor letölthetjük bármely jól ismert Office programot gépünkre, beleértve a Word-öt. Excel-t, Powerpoint-ot, stb. Azért is praktikus a csomag, mert ezen programok online verzióihoz is hozzáférést kapunk, ha pedig OneDrive-on tároljuk fájljainkat, akkor számos munkamenet egyszerűbbé válik, és dolgozhatunk felváltva az asztali és az online környezet között bármikor. Ami még jó, hogy sok olyan alkalmazáshoz is hozzáférést kapunk, melyek csak online érhetők el.
Az Office 365 előfizetés keretében több számítógépre is feltelepíthetjük a letölthető programokat (a sima Office licensz-el ellentétben), ráadásul a platformok között is válthatunk, tehát Windows-ra és Mac-re is felrakhatjuk kedvenc Office programjainkat. Az előfizetés során az alábbi asztali programokat használhatjuk: Outlook, Word, Excel, OneDrive, OneNote, Skype, Publisher, Access.

Az online része azonban érdekesebb a dolgoknak, ugyanis az előfizetéssel néhány online-exkluzív app-ot is használhatunk. Néhány ezek közül egyébként ingyenes, azonban néhányat csak Office 365 előfizetéssel vehetünk igénybe. Fontos tudni, hogy ezek a webes alkalmazások a OneDrive tárhelyünket használják a munkamenet során, így érdemes ésszel használni őket, hiszen betelíthetik szabad tárhelyünket, azonban az az előnye is megvan a webes app-oknak, hogy a OneDrive-on keresztül bárhonnan dolgozhatunk velük, fájljaink szinkronizálva vannak. Az alábbi online alkalmazások érhetők el az Office 365 előfizetéssel: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, People, Calendar, Tasks, Sway, Skype, Bing, Forms, MSN, Office, Flow.
Néhány program ismeretlen lehet sokak számára, azonban érdemes mindegyiket kipróbálni, hátha van valami, ami még hasznos a szokásos programokon felül. A Sway például online prezentációk készítésére alkalmas, míg a Forms segítségével online kérdőíveket és kvízeket lehet létrehozni változatos célokra.

Az Office 365 előfizetés jó választás lehet azok számára, akik sok gépről dolgoznak és szükségük van egy felhő alapú szolgáltatásra az Office programokhoz és a fájlok eléréséhez. Érdemes kipróbálni legalább egy hónap erejéig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .