Mik lesznek az újdonságok a Windows 10 Redstone 5 frissítésében? (2. rész)

Az előző részben megismerkedtünk jópár funkcióval, mely a Windows 10 Redstone 5 frissítéséhez fog érkezni. Megismertük a Sets funkciót, a vágólapi előzmények eszközök közötti szinkronizálhatóságát, valamint az Alt+Tab kombó új lehetőségeit is, azonban rengeteg további érdekesség érkezik még a Redstone 5-el, melyekről érdemes lehet tudni.

A File Explorer fekete témája
Rengeteg felhasználó kérte már évek óta ezt a feature-t, és a Microsoft úgy tűnik végre megadta nekik, amire vágytak. A téma automatikusan aktiválódik, ha az egész rendszerre kiterjesztjük a sötét témát, melyet a Settings > Personalization > Colors (Beállatások>Személyre Szabás>Színek) helyen tehetünk meg. A sötét téma bizonyos párbeszéd ablakokban is meg fog jelenni, valamint kontextus menüknél is, melyek a jobbklikkelés során ugranak fel.

Keresési előnézetek
A Start menü keresési felülete, avagy a Cortana keresője egy keresés után előnézeteket is biztosítani fog. Amint elkezdünk rákeresni valamire, a Windows valós időben fog előnézeteket visszahozni a lehetséges oldalakról, így több információhoz juthatunk arról, amit keresünk, és gyorsabban megtalálhatjuk azt, amit keresünk. Ha például egy dokumentumra keresünk rá, akkor egyezés esetén az adott dokumentumba is bepillanthatunk kívülről egy kicsit. Ha keresésünk alapján a Cortana úgy dönt, hogy weboldalak lesznek az ideális return-ök, akkor a weboldalakról kapunk egy kis extra infót, előnézetet.

Feljavított mobil sávszélesség
A Microsoft új Net Adapter driver-eket fog hozzáadni a Windows-hoz a Redstone 5 frissítéssel, ami azt jelenti, hogy az LTE hálózatokkal internetező, Sim kártyát vagy USB modemet használó PC-k kapcsolata javulni fog a jövőben. Ez az új adapter nem lesz alapértelmezett módon engedélyezve; manuálisan kell aktiválnunk, mivel eleinte instabil lehet. A cella alapú internetkapcsolattal rendelkező PC-k esetében a Settings > Network & Internet > Data usage (Beállítások>Hálózat és Internet>Adathasználat) menüben tekinthetjük meg az elhasznált adatmennyiséget.
 
A Notepad támogatja a Linux és Mac sorvégződéseket
A Notepad megkapta a bővítést, hogy végre az UNIX-stílusú (EOL) sorvégződésű karaktereket, beleértve a UNIX/Linux (LF) és a Mac (CR) végződéseket is. Ez azt jelenti, hogy egy Linux vagy Mac rendszerben készített szöveges dokumentumot Windows-on is meg tudunk nyitni Notepad-ben, és úgy is fog kinézni, ahogy kéne neki!
A Redstone 5 frissítés 2018 őszében érkezik minden Windows 10 felhasználó számára. Ígéretesnek tűnik, és addig még számtalan egyéb újdonságról is kaphatunk híreket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .